olej v sani?
olej v sani?
kde se tam bere,proc,je to normalni nebo je to spatne?jak to kdyztak resit?motor m20.
Moje budoucí láska-BMW E30 320i Cabrio, v barvě briliantrot a úpravě M-Technic 2 

http://images.google.com/images?svnum=1 ... tnG=HledatKery3 píše:A co to OCC presne je...? Diky
diky tak to sem rad ja to videl zatim skoro u kazdyho auta a jenom me zajimalo proc to tak je a jestli je to normalni.a to se fakt ten olej dostane do toho sani tou trubkou co vede pod sanim z bloku?DC píše:normálka, dostává se tam přes odvětrávání hlavy - na zamezení tohoto efektu se používá OCC (OilCatchCan)
Moje budoucí láska-BMW E30 320i Cabrio, v barvě briliantrot a úpravě M-Technic 2 

Teď jsem čistil ústrojí od škrtící klapky k sání a taky tam bylo dost oleje,nevím jestli je to správně,většinou co vím se to projevuje u unavených motorů,jestli je to jinak tak mě opravte
.U
mojí M10 to mám naprosto suchý,tak nevím.Předtím jsem měl Zastavu,motor přes 200000km,odvětrání přímo z bloku do air boxu a taky suchý,jen v té hadici u bloku byla taková drátěnka origo,která zachytávala zkondenzované páry s olejem,tak nevím,je to jen můj postřeh,trochu mě to zaskočilo,že je v sací hadici a klapce olej,jinak Vláďo taky motor m20.

mojí M10 to mám naprosto suchý,tak nevím.Předtím jsem měl Zastavu,motor přes 200000km,odvětrání přímo z bloku do air boxu a taky suchý,jen v té hadici u bloku byla taková drátěnka origo,která zachytávala zkondenzované páry s olejem,tak nevím,je to jen můj postřeh,trochu mě to zaskočilo,že je v sací hadici a klapce olej,jinak Vláďo taky motor m20.
nevim no me je jen divny jak se tam tou odvetravaci trubkou dostane ten olej az nahoru.dyt nejakej tlak tam snad neni nebo snad jo a jestli jo tak ale mozna jen malej.prece jenom ta trubka je sikmo nahoru primo do sani a je docela i dlouha.

- Max-Max
- Moderátor e30.cz
slysels nekdy o olejovych vyparech a kondenzaci teplych vyparu na studenym okoli?vlada320 píše:nevim no me je jen divny jak se tam tou odvetravaci trubkou dostane ten olej az nahoru.dyt nejakej tlak tam snad neni nebo snad jo a jestli jo tak ale mozna jen malej.prece jenom ta trubka je sikmo nahoru primo do sani a je docela i dlouha.
325i, 635CSiA, FJR 1300A, W638 V220
ok ok stacilo to rict normalne hned me za to nemlat ty chytraku delas jak kdyby si vedel vsechno a ja nic.dobry sem rad ze si mi to vysvetlil ale mohl si trchu jinym zpusobem.Max-Max píše:slysels nekdy o olejovych vyparech a kondenzaci teplych vyparu na studenym okoli?vlada320 píše:nevim no me je jen divny jak se tam tou odvetravaci trubkou dostane ten olej az nahoru.dyt nejakej tlak tam snad neni nebo snad jo a jestli jo tak ale mozna jen malej.prece jenom ta trubka je sikmo nahoru primo do sani a je docela i dlouha.