Poraďte jakou nemrznoucí směs
Poraďte jakou nemrznoucí směs
Mám 318is a při nalití nemrznoucí směsi prokapuje topení u spolujezdce a když tam naliju jen čistou destilku, tak je to O.K. Co tam lijete vy?
- Hanis
- Moderátor e30.cz
- Kontaktovat uživatele:
Re: Poraďte jakou nemrznoucí směs
Co tam leješ za nemrznoucí směs?Bawo píše:Mám 318is a při nalití nemrznoucí směsi prokapuje topení u spolujezdce a když tam naliju jen čistou destilku, tak je to O.K. Co tam lijete vy?
Lidi jsou zlí, lžou, mrdaj a kradou
Re: Poraďte jakou nemrznoucí směs
Já jsem to přes zimu ještě neměl, ale kámoš říkal, že tam lil nějaký na celohliníkový motor.Hanis píše:Co tam leješ za nemrznoucí směs?Bawo píše:Mám 318is a při nalití nemrznoucí směsi prokapuje topení u spolujezdce a když tam naliju jen čistou destilku, tak je to O.K. Co tam lijete vy?
To je jasné, že chladící kapalinuHanis píše:Bmw doporučuje BMW chladící kapalinuBawo píše:A co doporučuje přímo BMW?![]()
Jinak netěsnosti chladícího systému vznikají použitím novějších chladících směsí (většinou oranžové barvy). Při použití Fridexu G48 či originál směsi se únik neprojevuje.

A neexistuje něco co to zacelí tak jak třeba u chladiče když prosakuje? Nebo s tím Fridexem G48 už to bude O.K.? Když je tam jen destilka tak to neteče, tak to fakt nechápu.
- Hanis
- Moderátor e30.cz
- Kontaktovat uživatele:
Na Flašce máš napsáno BMW original teile. Jesli to pro ně dělá Castrol (asi nejpravděpodobnější) nebo někdo jinej se asi nedozvíš. Prostě je to originální kapalina a hotovo víc to řešit nemusíš.Bawo píše:To je jasné, že chladící kapalinuAle jestli náhodou nemají přímo nějakou značku nebo tak něco. Originál směs je pak teda jaká?
No zacelí, ale i něco co třeba zacelit nepotřebuješ např. radiátor topení takže tyhle sračičky moc nedoporučuju.Bawo píše:A neexistuje něco co to zacelí tak jak třeba u chladiče když prosakuje? Nebo s tím Fridexem G48 už to bude O.K.? Když je tam jen destilka tak to neteče, tak to fakt nechápu.
S tím fridexem by to mohlo pomoct, ale vyzkoušený to nemám takže můžeš bejt pokusnej králík nebo koupit novej chladič nebo jezdit s vodou nebo dolejvat nemrzku nebo....
Lidi jsou zlí, lžou, mrdaj a kradou
tak to mam stestiHanis píše:Bmw doporučuje BMW chladící kapalinuBawo píše:A co doporučuje přímo BMW?![]()
Jinak netěsnosti chladícího systému vznikají použitím novějších chladících směsí (většinou oranžové barvy). Při použití Fridexu G48 či originál směsi se únik neprojevuje.

v obou autech mam cervenou ch.kapalinu a je to ok ...
teda u e30 po tom, co jsem dotah par spon ...
.. stejne plauju vyplach (vodou) a vymenu za original ..
nevim, jak dlouho tam ty smesi jsou ...
urcite testnu tu originalni .. za tu cenu je to parada ...

petr
BMW X5 4.4i (2001)
Subaru Legacy Kombi 2.0R (služební)
ex - e30 318i, 525ix Touring ...
na 2/3 ceny normlaniho fridexu ...Bawo píše:To aifel: Za tu cenu? Na kolik to vyjde?
Kolik má celý ten okruh objem? 5 litrů?
myslel jsem to tka, ze pokud menit, tak za origo .. ajelikoz nevim, jak jsou ty moje naplne v aute dlouho, vymenim je .. rovnou za origo

petr
BMW X5 4.4i (2001)
Ta originál má na sobě jen značku BMW.Bawo píše:Pořád jasně nechápu jaká je to originál? Je to pod nějakou určitou značkou, nebo je to bez značky a je tam přímo BMW? A nevíte náhodou kolik se toho tam vleze? Uvažoval jsem, že bych koupil od Sheron G48 tu co se neředí je to ve 3 litrovek, ale nevím jestli budou stačit 2.
Doporučena výrobcem, tedy ze ní ručí.
Nejsem si jist, zda jde skutečně o koncentrát - spíš je už namíchaná a tedy lacinější.
---
Když tam naleješ Fridex G48 se specifikací G11/774C (zelenomodrá), nestane se nic, protože má na sobě:
Určeno pro vozy: Audi, BMW...
Pokud se namíchá cca 1:1 až 1:1,5 s destilkou, nevidím problém.
nemrzka od BMW je koncentrát kterej se ředí 1:1 s destilkou pro -40°C a adekvátně dál
tobě budou stačit 3 litry koncentrátu a zbytek doliješ destilkou a budeš to mít do zhruba -30 tušim, protože ISo má zhruba 7 litrů objem chladícího okruhu
tobě budou stačit 3 litry koncentrátu a zbytek doliješ destilkou a budeš to mít do zhruba -30 tušim, protože ISo má zhruba 7 litrů objem chladícího okruhu
Docent Chocholoušek BMW světa...
pořádám BIG BMW Classic a sbírám starý klumpry
pořádám BIG BMW Classic a sbírám starý klumpry
7 litrů? Myslel jsem, že tak max. 5-6l. Tak zkusím něco použít, asi bude fakt nejlepší ten originál. Nebo ještě možná od Sheron G48. Zkusit to budu muset nic jiného mi asi nezbývá-zima se bohužel blíží...DC píše:nemrzka od BMW je koncentrát kterej se ředí 1:1 s destilkou pro -40°C a adekvátně dál

Prostě zajdu do BMW
5eknu že chci nemrzku, prodava se v 1,5l flašce za 119,88309 Kč DPH (AuTec)
číslo: 81 22 9 407 454
Pokud teče topení tak je asi děravý. Normál věc. Vyndat, pokud půjde zavřit tak zavařit, pokud ne tak můžeš za cca 80 kč zkusit dvousložkový lepidlo na chladiče (je otazka kde to teče)
Nejlepší je koupit nový
5eknu že chci nemrzku, prodava se v 1,5l flašce za 119,88309 Kč DPH (AuTec)
číslo: 81 22 9 407 454
Pokud teče topení tak je asi děravý. Normál věc. Vyndat, pokud půjde zavřit tak zavařit, pokud ne tak můžeš za cca 80 kč zkusit dvousložkový lepidlo na chladiče (je otazka kde to teče)
Nejlepší je koupit nový
S BMW na věčné časy!