manzeta u diferencialu
manzeta u diferencialu
ahoj,
mam prosbu, mam prasklou manzetu u diferencialu .. na vymenu si netroufam, a ani bych ted nemel cas si s tim hrat ...
jak dlouho muze trvat vymena v servise?
moc diky za info ...
petr
mam prosbu, mam prasklou manzetu u diferencialu .. na vymenu si netroufam, a ani bych ted nemel cas si s tim hrat ...
jak dlouho muze trvat vymena v servise?
moc diky za info ...
petr
BMW X5 4.4i (2001)
Subaru Legacy Kombi 2.0R (služební)
ex - e30 318i, 525ix Touring ...
fakt? do telefonu mi chlapek ze servisu rikal 2hodiny ....PHRA píše:Na té výmněně nic neví, to zvládneš i doma naprosto v pohodě, osobně bych to viděl na půl hoďky
muzete mi prosim napsat aspon strucne postup .. ?
co vsechno musi dolu? ja myslel, ze se musi sundat cela poloosa (pokud se to tak spravne jmenuje)
do servisu to musi urcite, jelikoz mame doma nemocne oba kluky
nemam na to cas
diky
petr
BMW X5 4.4i (2001)
povolíš poloosu z difu, odklepneš plech vo kryje ze zadu ten kloub, ucvakneš zajišťovací pásky na manžetě, ve vazelině pod tím plechovým krytem je něco jako ségrovka, tu vyděláš a celý kloub vytáhneš - opatrně ať se ti nerosype. stáhneš manžetu, nasadíš novou, nasadíš stahovací pásek na poloose, očistíš kloub od staré vazeliny, dáš novou, nasadíš kloub, ségrovku, zadní kryt, stahovací pásky na manžetu a našroubuješ zpět.
Dvě hodiny jsem to dělal na předohrabu Honda CRX, kde byl otřesný přístup
Jediné na co je potřeba dávat bacha je: 1. nerosypat kloub, 2. poloosu zavěsit na kus drátu, ať se nanamáhá kloub u kola
Dvě hodiny jsem to dělal na předohrabu Honda CRX, kde byl otřesný přístup
Jediné na co je potřeba dávat bacha je: 1. nerosypat kloub, 2. poloosu zavěsit na kus drátu, ať se nanamáhá kloub u kola
moc dikyPHRA píše:povolíš poloosu z difu, odklepneš plech vo kryje ze zadu ten kloub, ucvakneš zajišťovací pásky na manžetě, ve vazelině pod tím plechovým krytem je něco jako ségrovka, tu vyděláš a celý kloub vytáhneš - opatrně ať se ti nerosype. stáhneš manžetu, nasadíš novou, nasadíš stahovací pásek na poloose, očistíš kloub od staré vazeliny, dáš novou, nasadíš kloub, ségrovku, zadní kryt, stahovací pásky na manžetu a našroubuješ zpět.
Dvě hodiny jsem to dělal na předohrabu Honda CRX, kde byl otřesný přístup![]()
petr
BMW X5 4.4i (2001)
nakonec si uctovali 1,5hodiny ...
no, co clovek nadela
na druhou stranu je to udelane asi dobre ....
vsechno kolem vypada ciste
ne jak zbytek spodku ...
jsme rad, ze me vzali druhy den a udelali to na pockani odpoledne -od 15:30 ...
jelikoz jsem s tim nechtel moc jezdit ..
takze jsme tak nakonec spokojeny
petr
no, co clovek nadela
na druhou stranu je to udelane asi dobre ....
vsechno kolem vypada ciste
jsme rad, ze me vzali druhy den a udelali to na pockani odpoledne -od 15:30 ...
jelikoz jsem s tim nechtel moc jezdit ..
takze jsme tak nakonec spokojeny
petr
BMW X5 4.4i (2001)
tak mi prdla druha manzeta u diferencialu .. mam vecer cas, takze bych to teoreticky zkusil.PHRA píše:povolíš poloosu z difu, odklepneš plech vo kryje ze zadu ten kloub, ucvakneš zajišťovací pásky na manžetě, ve vazelině pod tím plechovým krytem je něco jako ségrovka, tu vyděláš a celý kloub vytáhneš - opatrně ať se ti nerosype. stáhneš manžetu, nasadíš novou, nasadíš stahovací pásek na poloose, očistíš kloub od staré vazeliny, dáš novou, nasadíš kloub, ségrovku, zadní kryt, stahovací pásky na manžetu a našroubuješ zpět.
je to fakt bez problemu? mam k dizpozici garaz s jamou. musim zvedat auto? nebo jde ta poloosa spustit i kdyz vse "sedi"?
diky
petr
BMW X5 4.4i (2001)
jama je na to dobra, neboj se tohoajfel píše:tak mi prdla druha manzeta u diferencialu .. mam vecer cas, takze bych to teoreticky zkusil.PHRA píše:povolíš poloosu z difu, odklepneš plech vo kryje ze zadu ten kloub, ucvakneš zajišťovací pásky na manžetě, ve vazelině pod tím plechovým krytem je něco jako ségrovka, tu vyděláš a celý kloub vytáhneš - opatrně ať se ti nerosype. stáhneš manžetu, nasadíš novou, nasadíš stahovací pásek na poloose, očistíš kloub od staré vazeliny, dáš novou, nasadíš kloub, ségrovku, zadní kryt, stahovací pásky na manžetu a našroubuješ zpět.
je to fakt bez problemu? mam k dizpozici garaz s jamou. musim zvedat auto? nebo jde ta poloosa spustit i kdyz vse "sedi"?
diky
petr
to jsou drobnosti .. proste ji zavesimbmwm3 píše:Nechci být hnidopich, ale nemyslím si, že když tu poloosu nezavěsíš něčemu fakt ublížíš, když s tím kolem nebudeš točit, mělo by to být v pohodě...PHRA píše: 2. poloosu zavěsit na kus drátu, ať se nanamáhá kloub u kola
Nebo se pletu?
neres ...
manzetu dnes nikde nemaji .. takze az zitra ... auto si jeste uzije asi 150km s prasklou manzetou
petr
BMW X5 4.4i (2001)
ten kloub se prave asi ozyvapkot píše:Kdyby byla prdla dlouho , tak uz by se kloub asi ozval. Jinak je to vazn jednoduch ta vymena, vubec bych to neresil a rozhodne nedaval do servisu .
proto jsem lez pod auto ... a kontroloval, kolik je oleje v diferu a prevodovce ... mezitim jsem nasel tu prasklou manzetu ...
toho hluku jsme si vsim po dovolene, kdyz jsem presed z e34 .. jiank jsem byl asi otupely ...
petr
BMW X5 4.4i (2001)