technicá info
technicá info
Netušíte někdo kde bych sehnal technická a servisní niformace na E30cítku?Třeba jako toleranci drážky pístního kroužku.
Prodam - viewtopic.php?p=135772#135772
- Michal e34
Re: technicá info
K čemu tuhle toleranci?bruno píše:Třeba jako toleranci drážky pístního kroužku.
Opotřebené kroužky se posuzují podle mezery na koncích ("v zámku").
A pokud dáváš nové písty (výbrus), tak i s kroužkama.
Tolerance kroužek/drážka je podstatná snad jedině pro konstruktéra nebo někoho, kdo si chce nechat písty a kroužky dělat...
Pro mě je to taky duležité,protože mezerou zámku zjistíš jak jsou opotřebované kroužky a menit je jen tak se mi moc nechce ikdyž dělam generálku motoru.konstruktérovy jsou kroužky ukradeny on dělá výbrus dle tabulek (dle norem)
Aha, takže tě jde o vůli na koncích kroužků (v zámcích).
Pro M20 = 0,20 - 0,50 na všech třech. (zdroj = Haynes).
To se zřejmě míní při montáži nových.
Opotřebení bude mít mez někde nad 1 mm.
Vůle píst/válec má mez opotřebení max. 0,15.
Vůle kroužků v drážce u M20:
1. 0,04-0,08
2. 0,03-0,07
3. 0,02-0.05
------
Jestli s tím má u BMW někdo zkušenost, taky by mi zajímalo, kolik ty opotřebení dělají třeba po 250 000 km...
Pro M20 = 0,20 - 0,50 na všech třech. (zdroj = Haynes).
To se zřejmě míní při montáži nových.
Opotřebení bude mít mez někde nad 1 mm.
Vůle píst/válec má mez opotřebení max. 0,15.
Vůle kroužků v drážce u M20:
1. 0,04-0,08
2. 0,03-0,07
3. 0,02-0.05
------
Jestli s tím má u BMW někdo zkušenost, taky by mi zajímalo, kolik ty opotřebení dělají třeba po 250 000 km...
přesně takovou info potřebuju ale potřeboval bych to na M21 2,4TD.
Kontroluje se to tak že se sundají kroužky z pístu a nasunou se do válce a v zámku vznikne mezera a ta se měří.Když je větší než udává výrobce tak jsou kroužky opotřebovavé a musí se vyměnit.
Kontroluje se to tak že se sundají kroužky z pístu a nasunou se do válce a v zámku vznikne mezera a ta se měří.Když je větší než udává výrobce tak jsou kroužky opotřebovavé a musí se vyměnit.

Haynes tu údaje pro nafťáka bohužel nemá.bruno píše:přesně takovou info potřebuju ale potřeboval bych to na M21 2,4TD.
Postup měření kroužků znám důvěrně, akorát se mi zdálo divný, proč jsi chtěl ty tolerance kroužek/drážka.
Já to nikdy nesledoval.
--
Chci to skontrolovat když už to musim vyndat.Abych třeba po roce zase nepřekroužkovával motor.Když už to jednou dělam tak to udělam cely.Jen nechci investovat do zbytečností ( rozbyla semi tiskárna na peníze ). 

Toje přesně ono co potřebuji
Jen tam postrádam vule zámku pístního kroužku.Máš ještě něco?Kde bych to mohl stáhnout?To je přesvě to co hledam.

- Maranelo
- Bublik a Ondrášek
- Kontaktovat uživatele:
mam takovej soft vivid workshop a je tam par veci skoro na cecky znacky ale uz mam starou verzi tet si chci objednat nejakou z 2004
jinka pokud umis s P2P tak se to urcit nekde vali ale neporadim ti kde
protoze to nevim.
JInak kdybych vedel co myslis tim "vule zamku...." a vedel jak se to pise v nemcine tak bych na to mrknul jestli tam neco takoveho je. Skoro cecko je cesky jen tohle info je nemecky

JInak kdybych vedel co myslis tim "vule zamku...." a vedel jak se to pise v nemcine tak bych na to mrknul jestli tam neco takoveho je. Skoro cecko je cesky jen tohle info je nemecky

- Maranelo
- Bublik a Ondrášek
- Kontaktovat uživatele:
mam zasranej limit na 3GB a je to cele CD takze bych pak nemohl na net uz takhleto nejka nestaci
ale pokud ti to nekdo posle muzu to nekomu dat na cernaku at to nekam hrkne nebo ti to primo posle
Jen nevim jestli ten soft nekeca ale pokud vis momenty na utahovani mrkni pro info estli to tak je vydrz...poslu dalsi obr.

Jen nevim jestli ten soft nekeca ale pokud vis momenty na utahovani mrkni pro info estli to tak je vydrz...poslu dalsi obr.
Měl bys ještě něco co se tyka E30 324TD rok92 Touring?Třeba co se tyka hlavy,ventilů,rozvodů a tak?tak jak smi to poslal mi to bohatě stačí.