topeni

Cokoliv o čem se dá psát v souvislosti s BMW.
Odpovědět
ajfel
Kontaktovat uživatele:

topeni

Příspěvek od ajfel » 28. 02. 2005 08:03

jak reguluju teplotu vzduchu do kabiny?
klapkama? nebo je tam nejaky ventil, kterym poustim teplou vodyu do radiatoru?
diky
petr

Lenoch

Příspěvek od Lenoch » 28. 02. 2005 08:41

Teplotu vzduchu regulujes klapkama - pomer teplej vzduch z vymeníku / studenej z venku. Je to trosku slozitejsi. Kdyz otocis cudlajzem na regulovani teploty vzduchu na uplne nejstudenejsi vzduch, el. mag ventil zavre privod teple vody do radiatoru (aby nebyl vymenik furt nazhavenej i v lete - vzdy by trocha tepla unikla dovnitr). Jakmile ale trosku pridas na teplote - ventil se otevre a uz fedruje s teplotou motoru:)) A jestě ty náfuky ve středu palubky a na bokách - tam jsou klapky seštelované tak, aby teplej vzduch začaly foukat zhruba od poloviny rozsahu regulace teploty:))

ajfel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ajfel » 28. 02. 2005 08:47

Lenoch píše:Teplotu vzduchu regulujes klapkama - pomer teplej vzduch z vymeníku / studenej z venku. Je to trosku slozitejsi. Kdyz otocis cudlajzem na regulovani teploty vzduchu na uplne nejstudenejsi vzduch, el. mag ventil zavre privod teple vody do radiatoru (aby nebyl vymenik furt nazhavenej i v lete - vzdy by trocha tepla unikla dovnitr). Jakmile ale trosku pridas na teplote - ventil se otevre a uz fedruje s teplotou motoru:)) A jestě ty náfuky ve středu palubky a na bokách - tam jsou klapky seštelované tak, aby teplej vzduch začaly foukat zhruba od poloviny rozsahu regulace teploty:))
super . diky za info ...
jeste jsem si vsiml, ze kdyz mam pusteny teply vzduch vsude naplno, tak na ridice fouka studeny ..
kdyz se zastavi nahoru, dolu, zacne na ridice foukat teply ...
petr

Badliner

Příspěvek od Badliner » 28. 02. 2005 19:42

ajfel píše:
Lenoch píše:Teplotu vzduchu regulujes klapkama - pomer teplej vzduch z vymeníku / studenej z venku. Je to trosku slozitejsi. Kdyz otocis cudlajzem na regulovani teploty vzduchu na uplne nejstudenejsi vzduch, el. mag ventil zavre privod teple vody do radiatoru (aby nebyl vymenik furt nazhavenej i v lete - vzdy by trocha tepla unikla dovnitr). Jakmile ale trosku pridas na teplote - ventil se otevre a uz fedruje s teplotou motoru:)) A jestě ty náfuky ve středu palubky a na bokách - tam jsou klapky seštelované tak, aby teplej vzduch začaly foukat zhruba od poloviny rozsahu regulace teploty:))
super . diky za info ...
jeste jsem si vsiml, ze kdyz mam pusteny teply vzduch vsude naplno, tak na ridice fouka studeny ..
petr
BmW chladna hlava nohy v teple 8)

Max-Max
Moderátor e30.cz

Příspěvek od Max-Max » 01. 03. 2005 03:41

ajfel píše:jeste jsem si vsiml, ze kdyz mam pusteny teply vzduch vsude naplno, tak na ridice fouka studeny ..
Lenoch jeste pred tvoji otazkou píše:A jestě ty náfuky ve středu palubky a na bokách - tam jsou klapky seštelované tak, aby teplej vzduch začaly foukat zhruba od poloviny rozsahu regulace teploty:))
kapisto? :wink:
325i, 635CSiA, FJR 1300A, W638 V220

Rotten

Příspěvek od Rotten » 04. 03. 2005 20:31

Nazdar Lenochu :D ,
tak moje bawo funguje jinak: teplej vzduch ze středních fuků jde jenom tehdy, když čudlajs na teplotu dám nadoraz. Jakmile trochu uberu, už jde studenej.

Stany

Příspěvek od Stany » 04. 03. 2005 20:47

Rotten píše:Nazdar Lenochu :D ,
tak moje bawo funguje jinak: teplej vzduch ze středních fuků jde jenom tehdy, když čudlajs na teplotu dám nadoraz. Jakmile trochu uberu, už jde studenej.
Ano,tak to funguje i mě :D

Maranelo
Bublik a Ondrášek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maranelo » 04. 03. 2005 21:59

Ano C je spravne :wink: 8)
Mam shnilou 325i s KO motorem :-(
Obrázek
325>kundolap/ 320>pracant/ 318>sekačka/ 316>nemám slov
Obrázek

Odpovědět