Podložky pod kola - prosím radu....
Podložky pod kola - prosím radu....
Zdravím, dneska sem si namontoval podložky pod kola, všude 1cm aby mi to furt na těch zimákách nepřipomínalo tramvaj a zdá se mi že mi jedno zadní kolo hází, nevíte co sem mohl posrat? 

E36 323i coupé
Re: Podložky pod kola - prosím radu....
vypaj ty podlozky takhle?Pawka G. píše:Zdravím, dneska sem si namontoval podložky pod kola, všude 1cm aby mi to furt na těch zimákách nepřipomínalo tramvaj a zdá se mi že mi jedno zadní kolo hází, nevíte co sem mohl posrat?
nebo jsou uplne ploche?
Docent Chocholoušek BMW světa...
pořádám BIG BMW Classic a sbírám starý klumpry
tak v tom bude ten problem... tim ze kola nesedi na stredicim krouzku (normalne na naboji, kdyz podlozka, tak na ni), tak je jednoduche ho dat o par desetin/milimetru jinak nez ma byt, coz se projevi hazivosti kola...Pawka G. píše:Uplně plochý sou----
takovy podlozky nejsou moc vhodny... spis nevhodny - srouby to nedokazi vystredit a pusobi na ne vetsi narazy, protoze to ztrati operny bod toho strediciho krouzku na naboji
Docent Chocholoušek BMW světa...
Tak já to zkusim ještě nějak přesadit, díky moc....nejsou na to nějaký středící kroužky nebo tak něco?DC píše:tak v tom bude ten problem... tim ze kola nesedi na stredicim krouzku (normalne na naboji, kdyz podlozka, tak na ni), tak je jednoduche ho dat o par desetin/milimetru jinak nez ma byt, coz se projevi hazivosti kola...Pawka G. píše:Uplně plochý sou----
takovy podlozky nejsou moc vhodny... spis nevhodny - srouby to nedokazi vystredit a pusobi na ne vetsi narazy, protoze to ztrati operny bod toho strediciho krouzku na naboji
E36 323i coupé
- gusto318is
Môžeš si ich dať vyrobiť, trebárs i z ocele, len treba zväčšiť stredovú dieru na podložke.
DC má pravdu, že šrouby nedokážu disk vystrediť a on potom kmitá v okolo stredovej osi. Ľahko sa ti môže stať, že za jazdy ustrihneš šrouby a potom si v rukách božích..
DC má pravdu, že šrouby nedokážu disk vystrediť a on potom kmitá v okolo stredovej osi. Ľahko sa ti môže stať, že za jazdy ustrihneš šrouby a potom si v rukách božích..

ex-E30 2,5i 24V Coupe Driftcar - 204 PS
(OO=[][]=OO)
BMW 328i E36 Touring
(OO=[][]=OO)
BMW 328i E36 Touring
Posral jsi to, ze jsi tam dal podlozky...to je pekny tuzingPawka G. píše:Zdravím, dneska sem si namontoval podložky pod kola, všude 1cm aby mi to furt na těch zimákách nepřipomínalo tramvaj a zdá se mi že mi jedno zadní kolo hází, nevíte co sem mohl posrat?

Kdyz nechces mit tramvaj, kup si disky se spravnym Et. Podlozky jsou fakt prasarna.

tel. 777595357
GPS: 49°56'13.208"N, 14°31'2.521"E
Nic neposílám poštou, prosím nežádejte mě o to. Díky
GPS: 49°56'13.208"N, 14°31'2.521"E
Nic neposílám poštou, prosím nežádejte mě o to. Díky
- gusto318is
Ani by som nepovedal, poznám aj závodníkov, čo jazdia rally s podložkami. Nič na tom nie je, len to musí byť spravené tak, ako treba. Ja mám tiež vzadu duralové podložky a minimálne na ďalších 4 autách som ich mal tiež, vždy bez problémov. Aký je rozdiel medzi presnou duralovou podložkou a diskom s menším ET? Napríklad OZ Racing pradáva väčšinu diskov s ET okolo 35 a rátajú s použitím podložiek...Macek píše:Posral jsi to, ze jsi tam dal podlozky...to je pekny tuzingPawka G. píše:Zdravím, dneska sem si namontoval podložky pod kola, všude 1cm aby mi to furt na těch zimákách nepřipomínalo tramvaj a zdá se mi že mi jedno zadní kolo hází, nevíte co sem mohl posrat?![]()
Kdyz nechces mit tramvaj, kup si disky se spravnym Et. Podlozky jsou fakt prasarna.
ex-E30 2,5i 24V Coupe Driftcar - 204 PS
(OO=[][]=OO)
BMW 328i E36 Touring
(OO=[][]=OO)
BMW 328i E36 Touring
Já s těma podložkama jezdil uplně normálně a nikdy se mi nic nestřihlo ani žádný problém jsem neměl.. a to mi trčely zadní kola 6 cm zpod blatníků.. a to jsem to auto nijak nešetřil
pokud ti to kolo háže tak si s tím zkus pohrát já to vždycky tak nějak vykutil že to prakticky neházelo.....
a aby ti to střihlo šrouby to by musel být jo extrem....

Podlozky jsou uplne vpoho kdyz jsou poradne udelane. Je uplne jedno jestli ten material je primo soucasti kola anebo kolo ma velke ET a ten matros tam "dodas" podlozkou. Tak jako tak to drzi sroubama, ktere samo kdyz jsou pouzite delsi je potreba mit z matrose, ktery je na to staveny.
Vetsi bastl nez podlozky mi prijdou ty delane dlouhe srouby. Kdyz je to bahno je to na ... a kdyz moc tvrdy tak tam malem zavit neudelas a jsou krehke.
Navic mam dojem, ze ty srouby se valcujou a pak jeste povrchove upravujou, coz samodomo na asi neudelas abys to mel jako origo.
BTW jestli nekdo shanite dlouhe srouby tak mi napiste SZ.
Vetsi bastl nez podlozky mi prijdou ty delane dlouhe srouby. Kdyz je to bahno je to na ... a kdyz moc tvrdy tak tam malem zavit neudelas a jsou krehke.
Navic mam dojem, ze ty srouby se valcujou a pak jeste povrchove upravujou, coz samodomo na asi neudelas abys to mel jako origo.
BTW jestli nekdo shanite dlouhe srouby tak mi napiste SZ.