Poradenstvo

Cokoliv o čem se dá psát v souvislosti s BMW.
debis

Poradenstvo

Příspěvek od debis » 07. 05. 2014 15:24

Zdravím,
obraciam sa na Vás ako na už nejakých znalcov tohto typu auta, a rád by som sa s vami poradil o pár veciach.
V prvom rade by som poukázal na to, že mám 17 a som len študent, takže sa vopred ospravedlňujem za niektoré, pre vás možno stupidné otázky :D .
Nie je to tak dávno čo ma zaujalo toto auto, no čím viac som o ňom googlil, poprípade pozrel videí na YT, tým viac ma oslovilo-hlavne kupé s jemným tuningom, a so zvukom ako tank :D .
Preto by som sa s vami chcel poradiť, či sa mi vôbec oplatí investovať do už takého dosť starého auta, keďže som úplný laik, a žiadneho znalca z okolia nepoznám, takže neviem ako by som realizoval prípadnú prerábku, a úplne si asi ani neuvedomujem, čo všetko také prerábanie auta obnáša.
Keďže som študent, tak ani tých financií nemám na rozdávanie, no jeden inzerát ma oslovil (hlavne preto, že majitel auta je z toho istého mesta čo ja).
To je asi z mojej strany všetko, snáď som nepridal príspevok do nesprávneho fóra.
link na auto o ktorom som vravel : http://auto.bazos.sk/inzerat/36910852/B ... -coupe.php
link na vysnívanú e30 :D : https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/ ... 1170_o.jpg

PÁREK

Příspěvek od PÁREK » 07. 05. 2014 15:41

Budeme se asi vsichni opakovat, ale kdyz zadas do kolonky hledat co te zajima, tato diskuze tady probehla 1000x. Takze asi lepsi si na hodku sednou s pocitacem a internetem, najdes pak vsechno. Specialne tady na e30 foru. Co nenajdes, radi ti zde ostatni poradi... :wink:
Obrázek

Venca

Re: Poradenstvo

Příspěvek od Venca » 07. 05. 2014 15:44

debis píše:...
....či sa mi vôbec oplatí investovať do už takého dosť starého auta, ...
....keďže som úplný laik, a žiadneho znalca z okolia nepoznám, ....
.....neviem ako by som realizoval prípadnú prerábku, .....
.... úplne si asi ani neuvedomujem, čo všetko také prerábanie auta obnáša.
....Keďže som študent, tak ani tých financií nemám na rozdávanie...
Určitě se nevyplatí.
Koupíš starou vránu, zbytečně do ní budeš metat svazky bankovek.
Navíc dost rizko, kdybys to rozstřelil...

.

debis

Příspěvek od debis » 07. 05. 2014 16:17

Achh, to ma mrzí..Takže e30tky sú skôr autá pre fanatikov ako na bežné vozenie?
Inak tu mám ešte jeden inzerát, ktorý ma zaujal: http://auto.bazos.sk/inzerat/37089018/B ... -210kw.php
Majitel do auta investoval 3 000€, a ešte stále nie je hotové.
Má tam motor z bmw e39 4.4 v8.
Ako jedinú nevýhodu považujem že to je sedan, ale to len z ohľadu krásy.
Inak, kupé a sedan majú úplne rovnaké parametre čo sa týka- výšky, dĺžky a širky?

Venca

Příspěvek od Venca » 07. 05. 2014 16:41

debis píše:Achh, to ma mrzí..Takže e30tky sú skôr autá pre fanatikov ako na bežné vozenie?
Inak tu mám ešte jeden inzerát, ktorý ma zaujal: http://auto.bazos.sk/inzerat/37089018/B ... -210kw.php
Majitel do auta investoval 3 000€, a ešte stále nie je hotové.
Má tam motor z bmw e39 4.4 v8.
Ako jedinú nevýhodu považujem že to je sedan, ale to len z ohľadu krásy.
Inak, kupé a sedan majú úplne rovnaké parametre čo sa týka- výšky, dĺžky a širky?
To auto v inzerátu není na běžné vozenie.
Ono totiž není skoro na nic, protože osmiválec nemá v E30 co dělat a tahle kára na silnici nesmí.

Rozměry jsou stejný a najdeš je v kdejaký příručce; stáhni si jí.

.

debis

Příspěvek od debis » 07. 05. 2014 16:56

TO znamená že by sa to nedalo prihlásiť na značky?
Potom tu mám ešte jeden: http://auto.bazos.sk/inzerat/36944205/B ... vymena.php ibaže tu ma odrádzajú tie kilometre, a ani neviem aký motor tam je :D . Aké parametre sú tie smerodajné, podľa čoho zistím, že to auto má dobrý ťah?

ARMAN
člen E30.cz

Příspěvek od ARMAN » 07. 05. 2014 16:59

přečti si celou sekci Pokec o BMW a něco ze sekce v Technice
Obrázek

Venca

Příspěvek od Venca » 07. 05. 2014 18:08

debis píše:TO znamená že by sa to nedalo prihlásiť na značky?
Potom tu mám ešte jeden: http://auto.bazos.sk/inzerat/36944205/B ... vymena.php ibaže tu ma odrádzajú tie kilometre, a ani neviem aký motor tam je :D . Aké parametre sú tie smerodajné, podľa čoho zistím, že to auto má dobrý ťah?
Podívej:
"....chybičky vôľa v riadení asi 0,5cm nejde spolujazdcove okno motorček ide asi len skrat...."
Vyklopíš kopu peňazí pri kúpi a hned budeš metat dalšie bankovky za opravy.

.

Asmodeus

Příspěvek od Asmodeus » 07. 05. 2014 18:20

...ale radši nic. Smazat.

debis

Příspěvek od debis » 07. 05. 2014 18:37

Venca píše:
debis píše:TO znamená že by sa to nedalo prihlásiť na značky?
Podívej:
"....chybičky vôľa v riadení asi 0,5cm nejde spolujazdcove okno motorček ide asi len skrat...."
Vyklopíš kopu peňazí pri kúpi a hned budeš metat dalšie bankovky za opravy.

.
Hmmm, tak to som potom skončil. Nevieš ty o niečom serioznom na predaj?

debis

Příspěvek od debis » 07. 05. 2014 18:38

ARMAN píše:přečti si celou sekci Pokec o BMW a něco ze sekce v Technice
posnažím sa, no chvíľu to bude trvať, nie je tam toho najmenej :D

alkaba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alkaba » 07. 05. 2014 18:45

Tady tím si prošel asi každý (včetně mě) :) Budeš si o tom muset něco nastudovat...záleží na tobě, jestli ti nevadí rozvrzaný vrak, tak budeš spokojeně jezdit i s třícou za 500 euro, pak je tady druhá varianta, kdyby jsi chtěl opravdu pěknou vymazlenou třícu a vadila by ti každá prkotinka, to už pak vyjde hodně draho (částky blížící se k nekonečnu) :D

V dnešní době si třícy pořizujou už podle mě fakt jen skalní fanoušci, sakra už ani cigáni v tom nejezdí :D
BMW E30 320i Turbo
BMW E46 328i Turbo tour
BMW E12 528i

Jednou tříca, pořád tříca...

Obrázek Instagram (ECU Garage CZ)
Úprava ŘJ MS41, MS42, MS43, Bosch Motronic, Ecumaster, kdfi

Venca

Příspěvek od Venca » 07. 05. 2014 18:46

debis píše: Hmmm, tak to som potom skončil. Nevieš ty o niečom serioznom na predaj?
Solidní káru těžko seženeš. Pokud seženeš, pak těžko zaplatíš.
Vylítanejch vran a vytuzenejch šunek je dost. Jsou to ale pasti na prachy.

.

debis

Příspěvek od debis » 07. 05. 2014 18:53

alkaba píše:Tady tím si prošel asi každý (včetně mě) :) Budeš si o tom muset něco nastudovat...záleží na tobě, jestli ti nevadí rozvrzaný vrak, tak budeš spokojeně jezdit i s třícou za 500 euro, pak je tady druhá varianta, kdyby jsi chtěl opravdu pěknou vymazlenou třícu a vadila by ti každá prkotinka, to už pak vyjde hodně draho (částky blížící se k nekonečnu) :D

V dnešní době si třícy pořizujou už podle mě fakt jen skalní fanoušci, sakra už ani cigáni v tom nejezdí :D
No ja by som si najradšej zobral niečo staré a kompletne by som si to spravil podľa svojich predstáv-od podvozku cez motor až po strechu. No jediný problém je ten, že naozaj neviem o nikom z okolia, kto by sa tak rozumel do áut a bol by ochotný mi s tým pomôcť..Je mi jasné že by to bol riadny žrút peňazí, ale tak aspoň by som ich investoval do správnej veci si myslím :D
U nás jazdia romáci na favoritoch alebo zhnitých feldách ;) :D

alkaba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alkaba » 07. 05. 2014 18:59

Pokud to vážně není srdcovka, tak tě po čase začne srát, že furt něco opravuješ a vůbec se nesvezeš :lol: A kompletní renovace obyčejné třícy se může někdy vyšplhat odhadem i ke 300tis kč :wink: To je hned... :D
BMW E30 320i Turbo
BMW E46 328i Turbo tour
BMW E12 528i

Venca

Příspěvek od Venca » 07. 05. 2014 19:03

debis píše:....
No ja by som si najradšej zobral niečo staré a kompletne by som si to spravil podľa svojich predstáv-od podvozku cez motor až po strechu. No jediný problém je ten, že naozaj neviem o nikom z okolia, kto by sa tak rozumel do áut a bol by ochotný mi s tým pomôcť..Je mi jasné že by to bol riadny žrút peňazí, ale tak aspoň by som ich investoval do správnej veci si myslím :D
Tak staré hej?
A komplet prerobiť, hej?

Ale veď si sám hovoril takto:
debis píše: ....keďže som úplný laik, a žiadneho znalca z okolia nepoznám, ....
... je správna vec metať bankovky do lufta?
Máš ich privela?

:?:

alkaba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alkaba » 07. 05. 2014 19:04

Jop jak jsem čekal, tyhle debaty nedopadnou nikdy dobře :lol:
BMW E30 320i Turbo
BMW E46 328i Turbo tour
BMW E12 528i

debis

Příspěvek od debis » 07. 05. 2014 19:11

Venca píše:
debis píše:....
Tak staré hej?
A komplet prerobiť, hej?

Ale veď si sám hovoril takto:
debis píše: ....keďže som úplný laik, a žiadneho znalca z okolia nepoznám, ....
... je správna vec metať bankovky do lufta?
Máš ich privela?

:?:
Tak napísal som tam že "najradšej" a hneď som to aj vyvrátil...Myslel som to tak že mi je jasné, že to auto by som nemal hotové za jedny letné prázdniny, takže by mi nevadilo investovať do toho nejaké tie mnou zarobené peniaze-myslím že výsledok by stál (čisto hypoteticky) za to :D
Ale to, že takáto renovácia by stála 300tisíc kč-skoro 11tisíc € som vôbec nečakal

ARMAN
člen E30.cz

Příspěvek od ARMAN » 07. 05. 2014 19:17

mužeš si koupit třicu za 10t a jezdit s tim normalně a bude to relativně nic moc auto kteremu se čas od času něco posere opraviš a jedeš dal(ale stale lepši než top felda) a taky mužeš do ni zahučet i 200-300t pokud chceš plnou renovaci vše original a vše dodělat do dokonalosti
Obrázek

Venca

Příspěvek od Venca » 07. 05. 2014 19:19

debis píše: Tak napísal som tam že "najradšej" a hneď som to aj vyvrátil...Myslel som to tak že mi je jasné, že to auto by som nemal hotové za jedny letné prázdniny, takže by mi nevadilo investovať do toho nejaké tie mnou zarobené peniaze-myslím že výsledok by stál (čisto hypoteticky) za to :D
Ale to, že takáto renovácia by stála 300tisíc kč-skoro 11tisíc € som vôbec nečakal
Máš nějaký základní zkušenosti s jiným motorovým vozidlem, alespoň
motocyklem?

.

Odpovědět