O to, že bys neprošel se vůbec nebojím.. ale chce si to trochu pojistit..
Co na to říkají na STK a Emisích (TURBO)
- ALA E30
- člen E30.cz
Nedělám si ani nejmenší iluze o tom jak funguje STK v ČR(vlastní zkušenost),ale ti technici tam (aspoň u nás) nejsou žádný nazdárci a myslim že už pár aut a typů motorů viděli. 
90´- E30sedan-316i(M42) /// 88´- E30cabrio-318i(M40) /// 91´- E30touring-324td(M21) /// 99´ - E46sedan - 318i(M43) /// 03´- E46sedan-330d(M57N)
To už pak je ale pro a proti zda byla úprava po technické kontrole nebo předfafejta píše:Tak čistě hypoteticky,i kdyby to STK prošlo,tak pak v budoucnu ,když se stane nějaká nehoda a vůz půjde do ústavu ke zkoumání,tak je na průser zaděláno.
Znám jeden takovýhle podobný případ a nedopadlo to vůbec dobře.

No a když se stane nehoda v den STK či druhý?
Zkrátka stát se účastníkem nehody s takovýmto "autem" je jasný,že pojišťovna od toho dává ruce pryč ať jsi to zavinil či ne,nebo jestli to mělo či nemělo STK což už nebude mít až takový vliv.
Takovýdle auto tak na amatérský závody driftu a podobný hobby,ale určitě o držku s tím do provozu.
Něco jinýho je to v Německu,tam se i něco nechá.
Zkrátka stát se účastníkem nehody s takovýmto "autem" je jasný,že pojišťovna od toho dává ruce pryč ať jsi to zavinil či ne,nebo jestli to mělo či nemělo STK což už nebude mít až takový vliv.
Takovýdle auto tak na amatérský závody driftu a podobný hobby,ale určitě o držku s tím do provozu.
Něco jinýho je to v Německu,tam se i něco nechá.
No s tim Nemeckem je to spis horsi nez u nas... Nelegalne netolerujou temer nic. Ale oproti nam maj jednu velkou vyhodu - TUV. Statni zkusebnu ktera je vic nez vyrobce a co schvali to plati (pouze pro ten dany kus, ne obecne). Proto jezdi v Nemecku vsemozne "bestiality" legalne.
Jinak pro "chytry" co maj STK mechaniky za pitomce mam jednu radu, zkuste si jit s nejak "upravenym" autem na beznou technickou bez znamych a uplatku
A mimochodem, dle predpisu je nepovolenym zasahem do vozidla i napr. zkraceni vyfuku byt jen o par centimetru. Duvodem je to, ze dil byl schvalen v nejakem stavu a zasahem byl stav zmenen. Tot vse.
Kazdy si delejte co uznate za vhodne, ale obcas se to muze hnusne vymstit.
Jinak pro "chytry" co maj STK mechaniky za pitomce mam jednu radu, zkuste si jit s nejak "upravenym" autem na beznou technickou bez znamych a uplatku
A mimochodem, dle predpisu je nepovolenym zasahem do vozidla i napr. zkraceni vyfuku byt jen o par centimetru. Duvodem je to, ze dil byl schvalen v nejakem stavu a zasahem byl stav zmenen. Tot vse.
Kazdy si delejte co uznate za vhodne, ale obcas se to muze hnusne vymstit.
90' 318iT M40 410tkm / 87' 325i M20 96tkm / 86' 316 M10 BaurTC 80tkm / 85' 325e M50 284tkm / 83' 318i M10 129tkm / 85' 325e M20 226tkm
Vášo kua ale já se tu vůbec nebavím o tom kdybych byl viníkem já. To dostanu kartáč už tak jako takVasa píše:Tak si zkus s tou Tvou karou nekoho prejet nebo zpusobit skodu za par set tisic a uvidis jakou expertizu zazijes...
No smoke, no fun...

Zrovna tak můžeš dostat ten kartáč (nebo víc) taky.Míšánek píše:Vášo kua ale já se tu vůbec nebavím o tom kdybych byl viníkem já. To dostanu kartáč už tak jako takVasa píše:Tak si zkus s tou Tvou karou nekoho prejet nebo zpusobit skodu za par set tisic a uvidis jakou expertizu zazijes...Mně spíš de o to,když je člověk s takovým autem jenom účastník dopravní nehody bez jakéhokoliv zavinění. A nedělej ze mně debila,jo?
![]()
Misane,Míšánek píše:A nedělej ze mně debila,jo?![]()
ja se nenavazim konkretne do Tebe sakra. Myslim to obecne a jak rika Miky tak kdyz se na nekoho vyspi dopravaci, znalci a druhy ucastnik + sikovny pravnik tak i jako "nevinik" muzes mit dost starosti.
Druha vec je, ze pokud by se to bralo do dusledku tak kazde druhe auto musi ze silnice
90' 318iT M40 410tkm / 87' 325i M20 96tkm / 86' 316 M10 BaurTC 80tkm / 85' 325e M50 284tkm / 83' 318i M10 129tkm / 85' 325e M20 226tkm
no ten post na který jsem reagoval tak vyzněl,ale to je jedno,od tebe to neberu vážněVasa píše:Misane,Míšánek píše:A nedělej ze mně debila,jo?![]()
ja se nenavazim konkretne do Tebe sakra.
Toto jsem chtěl abys napsalVasa píše:Druha vec je, ze pokud by se to bralo do dusledku tak kazde druhe auto musi ze silnice
No smoke, no fun...

- E30PEPACABRIO
- Kontaktovat uživatele: