BMW x konkurence

Cokoliv o čem se dá psát v souvislosti s BMW.
LOPOLO
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LOPOLO » 21. 03. 2004 02:44

Mno neverim :-) Kuprikladu M3CSL taky nema asi kazdej ale podle tvejch slov bys volil E24 i kdybys nekoukal na stav penezenky. ... Me to proste prijde divny ale je to tvuj boj :roll: Chapu to jako postoj milovnika veteranu.

Ja nemam novy auto i kdyz asi ponekud novejsi nez je tvoje a o Fabiich prece nebyla rec. Ty jsi mluvil o drahejch autech co si muze koupit kazdej debil, coz ani nejdrazsi Fabie asi neni. Fabii na lizacku si muze opravdu koupit skoro kazdej debil :wink:

S treti casti v podstate souhlasim ale takovy auto bych nepovazoval za nejlepsi pro beznej kazdodenni provoz :-)

Francis
člen E30.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Francis » 21. 03. 2004 02:51

LOPOLO píše:...Ty jsi mluvil o drahejch autech co si muze koupit kazdej debil, coz ani nejdrazsi Fabie asi neni....
Mno nevim, pred casem kdesi psali ze Skoda Motorsport prodava "nadbytecne" FabieWRC za 20M. Neni to zrovna auto na denni jezdeni, ale i WRC maji registracni znacku a plati se za ne povinne ruceni, ze? :P
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition

Mirek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek » 21. 03. 2004 11:07

2 Lopolo máme prostě svoje Auta rádi. Když se podívám na auta co se dnes vyrábí nemůžu říct, že by se mi něco extra líbilo, ale kouknu na E 30 a pořád se mi líbí. Asi si někdy koupím E 36 až E 30 se bude špatně udržovat, ale nijak odvázanej z toho nebudu. Koupím jí jen proto že předokolku nechci. Auta co se dělaj dnes prostě nemaj duši, je to ústupek všem kompromisům co musí plnit.
Podívej se na silniční motorky, o co konstruktérům jde ? jen výkon a jízdní vlastnosti. Nezajímá je pohodlí, spotřeba nebo to kolik tam dají el. systémů aby na tom mohl jezdit každý.
Je to pouze o jízdě. Spousta lidí mi říká : na co u nás motorku ? vždyť je teplo puze pár dní v roce. I kdyby to byl jen jeden den v roce tak si to parádně užiju.
Možná se my dožijeme doby kdy už si nebudeš moct jezdit jen tak, dochází ropa, ekologové ne tebe budou řvát: kup si el. nákupní košík.
Řeší se inteligentní silnice, takže vše bude jezdit podle předpisů. Už si ani neškrtnem. A pak budeme na srazech vzpomínat jaké to bylo když si ještě auto ovládal Ty a ne ono tebe.
Tím jsem chtěl naznačit že řízení auta jako je E 30 mi poskytuje radost, kterou bych s novým obyčejným autem těžko zažil. A proto si ho vážím, než mě o to svět připraví.
Naposledy upravil(a) Mirek dne 21. 03. 2004 16:11, celkem upraveno 1 x.

LOPOLO
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LOPOLO » 21. 03. 2004 16:01

Francis píše:
LOPOLO píše:...Ty jsi mluvil o drahejch autech co si muze koupit kazdej debil, coz ani nejdrazsi Fabie asi neni....
Mno nevim, pred casem kdesi psali ze Skoda Motorsport prodava "nadbytecne" FabieWRC za 20M. Neni to zrovna auto na denni jezdeni, ale i WRC maji registracni znacku a plati se za ne povinne ruceni, ze? :P
:wink: Dostal´s me :) Na tuhle fabii jsem zapomel i kdyz bych si nebyl jistej ze splnuje emisni limity a muze mit normalni znacku .. ale nevim to.

LOPOLO
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LOPOLO » 21. 03. 2004 16:04

Mirek píše:2 Lopolo máme prostě svoje Auta rádi. ............
Tím jsem chtěl naznačit že řízení auta jako je E 30 mi poskytuje radost, kterou bych s novým obyčejným autem těžko zažil.
Ta prvni cast je mi naprosto jasna a uplne to chapu .. tu dalsi ne a troufam si tvrdit, ze se mylis.

Mirek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek » 21. 03. 2004 16:12

Přijeď dnes na Čerňák

Prox

Příspěvek od Prox » 21. 03. 2004 16:17

Mirek píše:Přijeď dnes na Čerňák
:D Treba ja si osobne nejsem moc jisty, kdybych mel prachy tak jestli je nacpat do e30 aby byla jako nova, nebo ji raci prodat a koupit neco novejsiho..
5er

Mirek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek » 21. 03. 2004 16:20

Já kdybych měl prachy tak mám M 3 E 30 a pak třeba Range Rover

Stepan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stepan » 22. 03. 2004 20:28

LOPOLO píše: Chapu to jako postoj milovnika veteranu.
Tak to chápeš velice správně. :D
LOPOLO píše: ...ale takovy auto bych nepovazoval za nejlepsi pro beznej kazdodenni provoz :-)
No to máš recht. e21 je kompromis, jinak by to vyhrála 2002, ale na tu se fakt už nedá nic sehnat. :cry: A kompromis je i podvozek, aby to nebyl offroad, ale zas dělat každej tejden vanu.... :roll:
Život je jeden velkej zasr** kompromis :?
Dala mi ultimátum: "Buď já nebo to auto".
Bude mi chybět, byla to dobrá žena :twisted:

Jirka325

Příspěvek od Jirka325 » 22. 03. 2004 22:35

Mirek píše:2 Lopolo máme prostě svoje Auta rádi. Když se podívám na auta co se dnes vyrábí nemůžu říct, že by se mi něco extra líbilo, ale kouknu na E 30 a pořád se mi líbí. Asi si někdy koupím E 36 až E 30 se bude špatně udržovat, ale nijak odvázanej z toho nebudu. Koupím jí jen proto že předokolku nechci. Auta co se dělaj dnes prostě nemaj duši, je to ústupek všem kompromisům co musí plnit.
Podívej se na silniční motorky, o co konstruktérům jde ? jen výkon a jízdní vlastnosti. Nezajímá je pohodlí, spotřeba nebo to kolik tam dají el. systémů aby na tom mohl jezdit každý.
Je to pouze o jízdě. Spousta lidí mi říká : na co u nás motorku ? vždyť je teplo puze pár dní v roce. I kdyby to byl jen jeden den v roce tak si to parádně užiju.
Možná se my dožijeme doby kdy už si nebudeš moct jezdit jen tak, dochází ropa, ekologové ne tebe budou řvát: kup si el. nákupní košík.
Řeší se inteligentní silnice, takže vše bude jezdit podle předpisů. Už si ani neškrtnem. A pak budeme na srazech vzpomínat jaké to bylo když si ještě auto ovládal Ty a ne ono tebe.
Tím jsem chtěl naznačit že řízení auta jako je E 30 mi poskytuje radost, kterou bych s novým obyčejným autem těžko zažil. A proto si ho vážím, než mě o to svět připraví.
Amen :twisted: A ted minutu ticha a vsichni jdete do garaze polibit svuj znak BMW na kapote :lol: :lol: :lol:

Uli_d
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Uli_d » 22. 03. 2004 22:48

Francis píše:
Nadbytcne - to jako novy? Tak to je zadara - letim do sporky - bmw to sice neni, ale WRC je WRC!!! :D :D :D

Francis
člen E30.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Francis » 22. 03. 2004 22:53

Uli_d píše:Nadbytcne - to jako novy? Tak to je zadara - letim do sporky - bmw to sice neni, ale WRC je WRC!!! :D :D :D
Hmm, ja mit 20 mega na uctu tak asi koupim neco jineho nez FabiiWRC
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition

Uli_d
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Uli_d » 22. 03. 2004 22:59

Francis píše:
Uli_d píše:Nadbytcne - to jako novy? Tak to je zadara - letim do sporky - bmw to sice neni, ale WRC je WRC!!! :D :D :D
Hmm, ja mit 20 mega na uctu tak asi koupim neco jineho nez FabiiWRC
Asi jo, ale rozhodne neco, za ucelem zavodeni!!!!! Rally rules!!!

RedBaron
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RedBaron » 23. 03. 2004 07:13

LOPOLO píše:
Stepan píše: A BMW je krasavec. Kdybych nekoukal na stav peněženky, stejně by to byla e24. (taková stará vražda). :lol:
Neverim ti ani slovo a pokud to myslis vazne tak ti skutecne nerozumim? Proc nemit auto s lepsima jizdnima vlastnostma, bezpecnosti, vykonem, nizsi spotrebou atd? ... proste ti neverim.
LOPOLO, jsi fakt zahleděnej do novejch BMW a tohle nikdy nedokážeš pochopit. E24 šestka je prostě nejtypičtější a naprosto výjimečně tvarovanej model, něco jako maskot značky, prostě neexistuje hezčí bavorák. Když sežene verzi M635CSi s 286PS a bude si ho hledět, tak se za něj ani za 20 let nebude muset stydět a může přitom i jezdit denně v nějakým novým škopku s třetinovou duší, třeba jako E36 nebo E34 nebo co já vím...

Já mít 10 mílí, tak si pořídím skromný baráček, ňákej škopek na ježdění, třeba 1999 530d za půl míče a za dalšího půlmíče si budu dávat obyčejnou 635CSi do závodního stavu, totálně opískovaná kastle, do pozinku, celolak, stavitelnej polozávodní podvozek na zakázku od HP sporting, turbína, 650PS, brzdový třmeny jak medvědí morda... a zbytek peněz půjde do podílových fondů a vysmáto :D
Škoda Octavia kombi + Suzuki GSX-1300R Hayabusa
Ex: [E30] 325i Cpe [E24] 635CSi [E34] 540iA [E34] 524td [E34] 525i [E34] 525i 24V [E32] 735iA [E46] 330dT

LOPOLO
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LOPOLO » 23. 03. 2004 08:16

RedBaron píše: LOPOLO, jsi fakt zahleděnej do novejch BMW a tohle nikdy nedokážeš pochopit. E24 šestka je prostě nejtypičtější a naprosto výjimečně tvarovanej model, něco jako maskot značky, prostě neexistuje hezčí bavorák. Když sežene verzi M635CSi s 286PS a bude si ho hledět, tak se za něj ani za 20 let nebude muset stydět a může přitom i jezdit denně v nějakým novým škopku s třetinovou duší, třeba jako E36 nebo E34 nebo co já vím...

Já mít 10 mílí, tak si pořídím skromný baráček, ňákej škopek na ježdění, třeba 1999 530d za půl míče a za dalšího půlmíče si budu dávat obyčejnou 635CSi do závodního stavu, totálně opískovaná kastle, do pozinku, celolak, stavitelnej polozávodní podvozek na zakázku od HP sporting, turbína, 650PS, brzdový třmeny jak medvědí morda... a zbytek peněz půjde do podílových fondů a vysmáto :D
Jo, mas pravdu, jsem zahledenejch do aut, ktery maj cim dal lepsi jizdni vlastnosti, komfort, vykony, spotrebu, bezpecnost atd. Lasku k veteranum chapu jako fenomen i kdyz ji nerozumim. ( a nepovazuju to za svuj handicap ). To ze si myslis ze je sestka nejtypictejsi ti neberu i kdyz to neni pravda. Starsi clovek by rek ze je to BMW DIXI, mladsi ze E30 nebo 850CSI a nejmladsi ze M3 E46 jako vyusteni linie zapocaty E36. To ze se ti stara sestka libi ti samozrejme vubec neberu i kdyz ja bych ji nechtel. Hledam proste neco jinyho nez ty. Ve vsi ucte, ani kecy o dusi neberu. Cejtis ji tak, jako kazdej jinej tam, kde chces a tu ma nakonec i trabant, kterej je pro me z jistyho uhlu pohledu uplne stejna legenda, a mozna dokonce vetsi nez stara sestka. Ma to pro me stejnou vahu jako tvrzeni " libi se mi stara sestka", nic vic. Jiste, ani za dvacet let se nebudes muset za takovy auto stydet, stejne jako majitel gramofonu na kliku nebo drevenyho fotoaparatu. Tomu rozumim. Jak utratis svejch 10 mega je mi samozrejme celkem fuk :). Ja bych nikdy pul mega do veterana nedal coz plati dvojnasob, kdyz vidim tvy "zavodni ambice". To se divim ze s tim nejezdej okruhy kdyz je to tak laciny a zbytecne utracej za horsi auta :-) Mel bys jim to rict.

Take it easy .. sem rad ze jsou takovy lidi jako ty. Zivot je pestrejsi.

RedBaron
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RedBaron » 23. 03. 2004 08:38

LOPOLO píše:
RedBaron píše: LOPOLO, jsi fakt zahleděnej do novejch BMW a tohle nikdy nedokážeš pochopit. E24 šestka je prostě nejtypičtější a naprosto výjimečně tvarovanej model, něco jako maskot značky, prostě neexistuje hezčí bavorák. Když sežene verzi M635CSi s 286PS a bude si ho hledět, tak se za něj ani za 20 let nebude muset stydět a může přitom i jezdit denně v nějakým novým škopku s třetinovou duší, třeba jako E36 nebo E34 nebo co já vím...

Jo, mas pravdu, jsem zahledenejch do aut, ktery maj cim dal lepsi jizdni vlastnosti, komfort, vykony, spotrebu, bezpecnost atd. Lasku k veteranum chapu jako fenomen i kdyz ji nerozumim. ( a nepovazuju to za svuj handicap ). To ze si myslis ze je sestka nejtypictejsi ti neberu i kdyz to neni pravda. Starsi clovek by rek ze je to BMW DIXI, mladsi ze E30 nebo 850CSI a nejmladsi ze M3 E46 jako vyusteni linie zapocaty E36. To ze se ti stara sestka libi ti samozrejme vubec neberu i kdyz ja bych ji nechtel. Hledam proste neco jinyho nez ty. Ve vsi ucte, kecy o dusi neberu. Cejtis ji tak, jako kazdej jinej tam, kde chces a tu ma nakonec i trabant, kterej je pro me z jistyho uhlu pohledu uplne stejna legenda, a mozna dokonce vetsi nez stara sestka. Ma to pro me stejnou vahu jako tvrzeni " libi se mi stara sestka", nic vic. Jiste, ani za dvacet let se nebudes muset za takovy auto stydet, stejne jako majitel gramofonu na kliku nebo drevenyho fotoaparatu. Tomu rozumim. Jak utratis svejch 10 mega je mi samozrejme celkem fuk :). Ja bych nikdy pul mega do veterana nedal coz plati dvojnasob, kdyz vidim tvy "zavodni ambice". To se divim ze s tim nejezdej okruhy kdyz je to tak laciny a zbytecne utracej za horsi auta :-) Mel bys jim to rict.

Take it easy .. sem rad ze jsou takovy lidi jako ty. Zivot je pestrejsi.
On ten pokrok není takovej jak si myslíš. Když je to 20 let starý auto stoprocentně podvozkově v cajku a je na nízkoprofilech, je v tom až na oblbovací elektronický systémy překvapivě malej rozdíl.

Ty fakt víš o BMW úplnej prd, jsi prostě týpek v "povolkswagenované" E36, která utnula éru posledních poctivých BMW a zahájila "spotřební" éru této automobilky. Šestky jezdily a vyhrávaly okruhy celý osmdesátý léta, dneska se to jezdí s autama o dvě třídy níž, takže když už není konkurencí Audi V8 a Jaguar XJS, tak by to byl dosti nerovný souboj.

To, že se každý auto dá upravit až do nebes když jsou peníze, to je obecně známá věc. A že šestka zůstane nejtypičtějším a nejhezčím BMW, to už se nezmění asi nikdy.

Mimochodem, pozdravuje tě Chosé :D
http://www.josejuantorres.com/
Ex: [E30] 325i Cpe [E24] 635CSi [E34] 540iA [E34] 524td [E34] 525i [E34] 525i 24V [E32] 735iA [E46] 330dT

Ace

Příspěvek od Ace » 23. 03. 2004 08:42

Souhlasím s RedBaronem, beze zbytku 8)
Vůbec mi nejde do mojí zabedněný palice 8) to, že se tady furt pohybujou lidi s E36 a furt maj žvásty na E30 a E24. Ať jdou do BMW Klubu a nebo ať se zdržej těhle keců, proto tady TOTO FORUM, pokud vim, neni :!: :idea:

Howgh, domluvil jsem 8)
8) ///M Power 8)

Ace

Příspěvek od Ace » 23. 03. 2004 08:45

Barone, diky za super link na toho Choseho, ma super obrazky! Tomu rikam powerslide :lol: :P
8) ///M Power 8)

RedBaron
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RedBaron » 23. 03. 2004 09:04

Ace píše:Souhlasím s RedBaronem, beze zbytku 8)
Vůbec mi nejde do mojí zabedněný palice 8) to, že se tady furt pohybujou lidi s E36 a furt maj žvásty na E30 a E24. Ať jdou do BMW Klubu a nebo ať se zdržej těhle keců, proto tady TOTO FORUM, pokud vim, neni :!: :idea:

Howgh, domluvil jsem 8)
Ále to víš, na BMWklubu nefunguje fórum :D

Na bmwklubu je to hodně zajímavý. První den co jsem tam přišel, si někdo s E36 svítil na chčijící benzínový hadice zapalovačem, druhej den někdo taktéž s E36 hledal při jízdě něco v kastlíku a projel staženejma závorama, teď tady fotka s mašinkou, jednou tam je týpek s nějakou E36 s nějakým slabším motorem a tvrdí všem, jak se nedá s BMW v zimě předjíždět a jak to rozštípal, pak na bmwklubu dá někdo inzerát, že koupí E36 a Hanz ho bez jakéhokoli slitování zmydlí, že by to chtěl určitě za 120 blbeček a podobně, namachrovanost je tam na nejvyšší míře, na druhou stranu tam chodí takový ti kosmopolitní týpci co jsou trochu starší a už maj trochu rozumu, třeba darmon, Heery a pár dalších, jejichž modely nemaj na českým netu samostatný fórum, tak chodí na všechny BMW fóra - já to tak dělám taky, z lidí co maj šestku valná většina neví co je to internet, bejvaj to páni přes čtyřicítku :D

LOPOLO
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LOPOLO » 23. 03. 2004 09:09

RedBaron píše: On ten pokrok není takovej jak si myslíš. Když je to 20 let starý auto stoprocentně podvozkově v cajku a je na nízkoprofilech, je v tom až na oblbovací elektronický systémy překvapivě malej rozdíl.

Ty fakt víš o BMW úplnej prd, jsi prostě týpek v "povolkswagenované" E36, která utnula éru posledních poctivých BMW a zahájila "spotřební" éru této automobilky. Šestky jezdily a vyhrávaly okruhy celý osmdesátý léta, dneska se to jezdí s autama o dvě třídy níž, takže když už není konkurencí Audi V8 a Jaguar XJS, tak by to byl dosti nerovný souboj.

To, že se každý auto dá upravit až do nebes když jsou peníze, to je obecně známá věc. A že šestka zůstane nejtypičtějším a nejhezčím BMW, to už se nezmění asi nikdy.

Mimochodem, pozdravuje tě Chosé :D
http://www.josejuantorres.com/
Tak se nerozciluj. Ja o sobe nikdy netvrdil ze jsem "pan odbornik" na BMW. Ze jde vyvoj dopredu se myslim ale poprit neda a nejde jen jizdni vlastnosti.....ale to bych se opakoval. Kdo nechce videt, nevidi.
Ted k tomu jakej typek a z jaky ery jsem:
Je to celkem funny. Ja narozdil od tebe nesmyslne netvrdim ze E36 je nejhezci nebo dokonce nejtypictejsi BMW. Nemyslis ze takovy tvrzeni je samo o sobe trosku mimo? Lidi co placou nad starejma dobrejma casama je pomerne dost. Proc ale mit malou, mono, cernobilou a kulatou "core" telku kdyz muzu mit velkou, stereo, barevnou a plochou? Spotrebni era? Ale jiste. Ja si rozhodne nehodlam nechat svy soucasny auto navzdy. Nevidim jedinej rozumnej duvod. Narozdil od tebe nepovazuju vypinatelnou kontrolu trakce za "elektronickou" hovadinu. Opet se ohanis kecama urovne "duse auta". Myslim tim reci o poslednim poctivym aute. Jak to proboha myslis? Ze je z poctivyho materialu a ma lepsi vysledky v crach testech? Ze motor najede vic kilometru a min zere? Ze ma karoserii s lepsi ochranou proti korozi? O cem mluvis? O svejch vlastnich emocich ktery z auta mas nebo o faktech?

Hmm to ze stary sestky vyhravaly pred temer 1/4 stoletim zavody me nijak zvlast netankuje. Zajima me to zhruba stejne jako 5 let starej pocitac.

Nechci se opakovat ale pro me neni stara sestka nej- BMW auto jak pises.

Kterej Chose?

Odpovědět