Kolik otáček točí ten el. motor..? nestálo by za úvahu honit ten fofrník přes řemenici..?
Ty otáčky jsou vyšší než 2000, odhaduju 6000.Maslista píše:mám pocit, že ta turbínka je přímo na hřídeli el. motoru tudíž bez převodu..! a otáčky el. motoru odhaduju tak max. na 2000ot/min.. kdyby to bylo hnané řemenem a použily by se vhodné řemenice pro zpřevodování točilo by to několika násobně víc.. na druhou stranu hodnoty kompresoru nebo turba to nikdy nedosáhne..
A jak by to asi muselo byt zprevodovane, kdyz motor toci cca 4000ot a turbo se toci napr 10000ot ???maRas píše:To uz existuje, dmychadlova cast turba hnana pres prevod remenem. Otacky si za boha nevzpomenu, ale mam pocit, ze to moc netlaci, neco kolem 0.3 baru. Narozdil od tohoto fenu je to ucinne
Zachvate ja se s tebou nechci dohadovatZáchvat píše:A jak by to asi muselo byt zprevodovane, kdyz motor toci cca 4000ot a turbo se toci napr 10000ot ???maRas píše:To uz existuje, dmychadlova cast turba hnana pres prevod remenem. Otacky si za boha nevzpomenu, ale mam pocit, ze to moc netlaci, neco kolem 0.3 baru. Narozdil od tohoto fenu je to ucinne
Kravina
Jestli ty nemyslis kompresor ????
euromen píše:mě se to moc líbí..vybral sis zajímavý téma..praktický využití tolik se určitě taky někde najde, jen se chci zeptat v čem si dělal PCB? to je orcad?
nemáme na to žádný přípravek.... Jinak bych to už dávno změřil....bmwm3 píše:Hele, měříš někde, jakej je tlak v sání?
Protože podle mě v sání bude i přes to tvý přeplňování podtlak.
Michal
To je totéž, co se tu probíralo na začátku tématu 19/9 2007.chamuraphi píše:...Na internetu sme narazil na jednoho maníka: http://www.turbomagazine.com/tech/0406t ... index.html (ale nejsem moc zdatný angličtinář)