Zajimalo by me, proc se vam libi zrovna e30 (prip. e34/e36)? Co byl ten moment, kdy jste si "padli" do oka ... ?
Zacnu svojim pribehem:
Nekdy v roce 1994 jsem u nas v Jihlave sel okolo mistniho autobusaku, kde jeden cas byl takovy maly autobazar. Prodavali tam vsechno mozny, ale me do oka padla vyrazne cervena (myslim, ze Zinnoberrot) e30 coupe. Uz si nepamatuju na detaily, ale myslim ze to byl plastak (v te dobe jsem to ale jeste nevnimal). Auto se mi libilo, ale nejak jsem z ni jeste nebyl uplne pryc.
Pak asi za 5 let jsem si koupil zase vyrazne cervenou e36 Coupe 325iS a z te uz jsem byl hodne unesen (tedy hlavne jizdnimi vlastnostmi). No a na jednom srazu BMW prijel manik s (jak jinak nez) cervenou e30 Coupe ve stavu, jako by sjela z vyrobni linky ... A ta me dostala.
Sice mi to par let trvalo, ale kdyz jsem si v roce 2012 koupil moji 320i Cabrio, tak jsem si splnil sen ... castecne.
Bo Coupe se mi zvenku taky velmi libi ...
Co se tyce e34, tak to byla spis z nouze cnost, ale zive si pamatuji na vysledku crash testu (casopisu Auto, Motor und Sport) sedanu stredni tridy z roku 1994, kde prave cervena e34 Sedan jasne zvitezila (a treba Fiat Croma desne pohorel). No i pri hledani auta na daily jezdeni v roce 2014 mi presne takova padla do oka ... A uz jsem s ni 4 roky velmi spokojen.
Takze to byla takova laska na druhy pohled.
Hmmm, doufam ze nikoho timto nenudim a tesim se na dalsi zajimavy pribehy.
SC