To je slovo do pranice.......Věčné, vděčné téma ....jaké pneu. Něco jako na ........ jaké pneu v rozměru 205/55/15 letní

[/quote]
nechci se přít, ale předsudky o "čínských" pneu již nejsou na místě (navíc Nankang je z Thaiwanu / Korea).... kolikrát jsou lepší než jiné tradiční značky ... podívej se na Nexen, který před "pár" lety nikdo neznal a dnes je dostaneš v prvovýrobě Škodovky. Osobně jsem měl NS-II v rozměru 225/40/18 na e46tce a v porovnání s Dunlop sport Max byly lepší (jak vlastnostma tak cenou).
[/quote]
Tož já se nepřu, asi můj předsudek, že Nankang patří do druhé poloviny pole. Taky jsem psal, že je osobně neznám. V souhrnu všechny pneu jezdí, jen je rozdíl, jak která pneu co dokáže v mezních situacích. Jak která dlouho odolává proti degradaci rozpadu pryže. Nevím, jak kdo máte zkušenosti, ale setkal jsem se s jednou poměrně známou značkou už ve dvou případech, že pneu byla cca 3 roky stará , nasazená na autě, sjetá na polovinu a byla popraskaná na vyhození. Některé jak bylo zmíněno, nejdou ani pořádně vyvážit.
Mám podobný náhled na pneu jako Mattyx. Zde se převážně točíme okolo starších aut, které mají již obtížněji sehnatelné, nebo ne tak širokou nabídku rozměrů u většiny výrobců pneu, tak že budeme stejně nuceni šáhnout k asijským výrobcům. Nebo je budou mít premiové značky a le za dvojnásobek ceny. Pak bude na člověku, kde bude hledat prioritu.
A ano, některé asijské značky udělali značný krok ve kvalitě.