Predpokladam, ze nikdo na to neni hrdy, ale nejake pouceni pro ostatni tu byt muze ...
Abych jenom neplacal do vetru – zacnu svoji zkusenosti …. Resp. dvema.
1) V dobe mladicke nerozvaznosti a vlastnictvi vykonneho vozu BMW 325iS (M50B25), jsem se jednou pri rozjideni a odbocovani doleva rozjel tak razantne, ze jsem zustal stat za krizovatkou v opacnemu pruhu, koukal jsem opacnym smerem a trasl se jako ratlik … Nastesti zadne jine auto tam nebylo, tak jsem dal za jedna a pomalu odjel nekam pryc …
Pouceni: pokud nezvladas vykonne auto (pro me bylo tenkrat vykonne dost) a nemas ASR (a podobne ptakoviny), tak jezdi s rozumem … A ne emocne.
2) V dobe jeste vetsi mladicke nerozvaznosti a vlastnictvi sportovne vypadajiciho vozu Plymouth Laser (re-badge prvni generace Mitsubishi Eclipse), nicmene ne az tak sportovnich jizdnich vlastnosti – jsem si to takto jednou palil v desti / po desti klikatou silnickou v lese … A v jedne krasne tahle pravotocive zatacce me najednou zacali predbihat zadni kola, resp. zadni naprava se utrhla od silnice a jela si podle sebe … Smyk jsem se snazil chytit, ale dopadlo to tak, ze jsem zahucel mimo silnici (zvlastnosti je, ze to bylo do stredu te zatacky, ne ven), cestou porazil jeden strom, udelal salto “mortale” pres strechu a pristal opet na kolech … Po chvili otresu jsem zjistil, ze mi v podstate nic neni (pouze poraneny prst na ruce od rozsypaneho okna ridice), tak jsem z auta vylezl a zjistoval skody … Jak jsem trefil ten strom levou predni casti, tak cely auto bylo zkrouceny jako banan, tim padem uz dvere zavrit nesly … Kdyz to auto vytahly z mista dopadu (asi 50 metru od silnice), tak mi neverili ze se nikomu nic nestalo. Auto bylo na odpis, strom lezel na zemi (asi nejaka souska) a ja dostal prvni vaznejsi lekci, jak se chovat za volantem … Mam nekde i obrazek auta po vytazeni z lesa, ale momentalne ho nemuzu najit
Pouceni: na mokru jezdit pomalu, hledat hranici “gripu” v lese je celkem “somarina”.
Druhe pouceni: pasy jsou dobra vec, bo v prubehu salta jsem si uvedomil, ze me brisni pas pekne pritlacil do podbrisku (tedy jak jsem byl hlavou dolu, tak me drzel v sedacce). Od te doby nedam na pasy dopustit.
Tak ted jsem zvedavej, kdo dalsi donese nejakou “kuzi na trh”.

SC