Chyba volnobezneho regulatoru

Cokoliv o čem se dá psát v souvislosti s BMW.
Odpovědět
Stínchrom

Chyba volnobezneho regulatoru

Příspěvek od Stínchrom » 02. 05. 2016 17:28

Ahoj. Resim skubani motoru jak pri nastartovani, tak i po ohrati motoru. Skoncil jsem u regulatoru. Je tam šoupě ktere by melo byt otevrene pri volnobehu. A pri otevreni skrtici klapky by se melo zavrit aby necirguloval vzduch v kolenu od sani. Pokud tedy chapu spravne princip. ALE, kdyz si ten regulator vemu do ruky a zaklepam si s nim, tak se mi soupe hybe a otevira a zavira. Ma byt na pevno a nebo se takhle hybat? Kdyz ho otevru, vratim a nastartuji, tak ma sice vysoke otacky na volnobeh, ale za to neskube a jede jak má. ( po chvili se stejne diky vibracim zas nekam posune a skube zas.Je tedy KO? Popr nema ho nekdo k mani? 5tis za novy se mi davat nechce.. dikyy :)
Obrázek

alkaba
Kontaktovat uživatele:

Re: Chyba volnobezneho regulatoru

Příspěvek od alkaba » 02. 05. 2016 17:52

Je to v podstatě prepousteci klapka, ale ovládaná elektromagneticky. Normálně to tam má lítat, problém bych možná hledal jinde. Ono to většinou vydrží docela dost a pokud je špinavý, tak ho stačí vykoupat v petroleji a jede dál :) v podstatě se tam nemá co posrat...Na plný plyn jede motor v pohodě?
BMW E30 320i Turbo
BMW E46 328i Turbo tour
BMW E12 528i

Jednou tříca, pořád tříca...

Obrázek Instagram (ECU Garage CZ)
Úprava ŘJ MS41, MS42, MS43, Bosch Motronic, Ecumaster, kdfi

Stínchrom

Příspěvek od Stínchrom » 02. 05. 2016 17:57

alkaba píše:Je to v podstatě prepousteci klapka, ale ovládaná elektromagneticky. Normálně to tam má lítat, problém bych možná hledal jinde. Ono to většinou vydrží docela dost a pokud je špinavý, tak ho stačí vykoupat v petroleji a jede dál :) v podstatě se tam nemá co posrat...Na plný plyn jede motor v pohodě?
Ahaa, tak bomba. Tak zkusim hodit do petroleje. Ale prijde mi to ciste.
Auto na plny plyn jede opravdu nadherne. Ani zminka o zaskubani nebo vynechani.
Obrázek

alkaba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alkaba » 02. 05. 2016 18:10

Klasika, na plný plyn to jede vždycky :) zkontroluj si podtlaky, jestli ti to někde neprisava vzduch. Někdy to leze i přes neobvyklé místa. Mi to třeba na isu netesnilo přes gumový kroužek na vstriku :)
BMW E30 320i Turbo
BMW E46 328i Turbo tour
BMW E12 528i

Jednou tříca, pořád tříca...

Obrázek Instagram (ECU Garage CZ)
Úprava ŘJ MS41, MS42, MS43, Bosch Motronic, Ecumaster, kdfi

Stínchrom

Příspěvek od Stínchrom » 02. 05. 2016 18:26

alkaba píše:Klasika, na plný plyn to jede vždycky :) zkontroluj si podtlaky, jestli ti to někde neprisava vzduch. Někdy to leze i přes neobvyklé místa. Mi to třeba na isu netesnilo přes gumový kroužek na vstriku :)
Podtlaky jsem zkousel. Ok. Ale nezkousel jsem vstriky. Mam na nich nove gumove krouzky. Tak ze bych spatne nasadil?? Zkusim. :shock:
Obrázek

Odpovědět