DAN píše:WilD píše:A k tý šířce...minulou zimu se mi neosvědčilo na E34 195šířka - moc úzký na tak těžký auto, strašně se to bořilo, nicméně
Tys jezdil s E34 na 195/65/15 ?
Mrkni se na hmotnostní index těch gum - tipuju 91 a kolik má mít nehledě na ten debilní rozměr E34 ? 94
Jj, zkurvenej koncernovej rozměr.
Na e34 patřej na zimu 225/55/16 a nebo 235/45/17 popř. 255/40/17. Je to pak úplně o něčem jiným. Samozřejmě musí mít vzorek aspoň 6mm. Široká guma se sjetým vzorkem je v zimě to nejhorší co se dá nazout. Měl jsem chvíli (1. sníh ) vepředu ne moc dobrý ( 3-4 mm ) 255/40/17 - auto vůbec nebrzdilo a o zatáčení nemohla být vůbec řeč.
,
No já už tři roky jezdím v zimě s mou E34 na 15" s "koncernovým" rozměrem jak píše Dan 195/65 R15 váhový index psát nebudu jelikož nemám ověřeno, ale nikdy žádnej problém, a v německém TP co mám doma je tento rozměr razítkem ověřen to znamená, že i v českém TP to mám povolené, a musím říct že leč to vypadá na autě strašně tak jízdní vlastnosti na sněhu, v břečce a pod.. jsou okej (ovšem vždy jsem měl vzorek tak nějak kolem 6-7mm) a na ten váhový index se na vrakáči opravdu nekoukám prostě koupím to nej co seženu a jezdím, od jisté doby co jsem se spálil na serveru
NEJLEVNĚJŠÍPNEU.CZ nekupuju napodobeniny značkových pneumatik a jelikož jsem socka a nemám na kamenný pneuservis tak sháním jeté pneu přes kamarády a známé a je to okej!
Jinak nej zkušenost s novou pneu na zimu mám s finskou firmou
NOKIAN výborné pneumatiky ovšem chce to koupit jak říkám v kamenném obchodě se zárukou kvality.