olej do E30 325i
- MarfyE34
Takže Divinol povídáš jo, vyzkouším. Jinak si říkám, že v těch olejích a jejich kvalitě ,zas nebude takový propastný rozdíl ,když to vyrábějí 2 velké giganty a ty to prodávají dále ,jako olej neobohacený aditivem k dalšímu zpracování pro jednotlivé firmy (Castrol, Mobile, Mogul, atd.) Ovšem asi záleží jak která firma právě obohacuje onen "syrový olej" aditivama. To už asi bude dost individuální, ovšem v dnešní době je tolika kontrol jakostí že si nemyslím že třeba olej Starline bude shit. Ale jek říkám nemám osobní zkušenost a proto si nechám poradit.Lukas-e21 píše:na Kelly zapomeň to nemaže.
Doporučim Divinol 10W40. bohatě stačí, maže dobře a při spotřebě oleje co uvádíš uplně ideál. Litrovka stojí kolem kila. sudovej měl kámoš za 8Okaček.
Jenomže tento olej bych tam nenalil už jenom kvůli tomu názvuMarfyE34 píše:... že si nemyslím že třeba olej Starline bude shit. Ale jek říkám nemám osobní zkušenost a proto si nechám poradit.

No smoke, no fun...

- MarfyE34
A to je právě ono, bojím se jen vyslovit slovo Starline ale co se týče olejů myslím že to nebude a ani snad nemůže být sračka která nemaže, také bych dal do mé 34 Castrol ale vzhledem k tomu že to papá litr oleje na 1000Km má to cenu????Míšánek píše:Jenomže tento olej bych tam nenalil už jenom kvůli tomu názvuMarfyE34 píše:... že si nemyslím že třeba olej Starline bude shit. Ale jek říkám nemám osobní zkušenost a proto si nechám poradit.Nevim no, nějak by se mně to asi příčilo to nalit do motoru, se kterých bych rád do budoucnosti počital
Ale přiznám se, že je klidně možné že ve finále tento olej může být naopak stejně kvalitní, možná i lepší než Castrol (BP), Valvoline atd. a my si jenom naivně myslíme že jse udělali to nejlepší a platíme jak debilové
Ale do toho prostě člověk nevidí no

- MattyX
špatně to urcitě neniLuter píše:koukám že většina má oleje 10w40 ...... já mám mobil 15w40.... je to špatně?

Strongflex - E30,E36,E46,E90 a i jiné značky ! pro info o cenách a dodání SZ

http://www.piston.cz-Service&Performance partner
https://youtu.be/VmWfNjhhCH8

http://www.piston.cz-Service&Performance partner
https://youtu.be/VmWfNjhhCH8
Kdyby to tak bylo u mně, tak bych si položil v prvním případě otázku co t ím motorem zamýšlím dál. Jestli už se nebude konat žádná repase nebo záchrana, tak bych to tam klidně nalil, dyť v takovém případě de o hovno. Jako ve finále i ten olej od Starline bude určitě mazat, otázka je jak dlouho a za jakých podmínekMarfyE34 píše:A to je právě ono, bojím se jen vyslovit slovo Starline ale co se týče olejů myslím že to nebude a ani snad nemůže být sračka která nemaže, také bych dal do mé 34 Castrol ale vzhledem k tomu že to papá litr oleje na 1000Km má to cenu????Míšánek píše:Jenomže tento olej bych tam nenalil už jenom kvůli tomu názvuMarfyE34 píše:... že si nemyslím že třeba olej Starline bude shit. Ale jek říkám nemám osobní zkušenost a proto si nechám poradit.Nevim no, nějak by se mně to asi příčilo to nalit do motoru, se kterých bych rád do budoucnosti počital
Ale přiznám se, že je klidně možné že ve finále tento olej může být naopak stejně kvalitní, možná i lepší než Castrol (BP), Valvoline atd. a my si jenom naivně myslíme že jse udělali to nejlepší a platíme jak debilové

No smoke, no fun...

Já jsem dával do své m50ky starline 10W40 a byl jsem naprosto spokojený.Na normální ježdění to bohatě stačí
Člen jménem foreet přitáhl z Anglie e36ku 328,koupil si tam i olej Castrol Magnatec 10W40. Ml.Boleslavy olej vyměnil a než dojel ke mě do Počernic hyda cvakaly jak šicí stroj
Vypustil Castrol nalil nějakou no name sračku z benzínky a byl klid 

Člen jménem foreet přitáhl z Anglie e36ku 328,koupil si tam i olej Castrol Magnatec 10W40. Ml.Boleslavy olej vyměnil a než dojel ke mě do Počernic hyda cvakaly jak šicí stroj

¨Stany píše:Já jsem dával do své m50ky starline 10W40 a byl jsem naprosto spokojený.Na normální ježdění to bohatě stačí![]()
Člen jménem foreet přitáhl z Anglie e36ku 328,koupil si tam i olej Castrol Magnatec 10W40. Ml.Boleslavy olej vyměnil a než dojel ke mě do Počernic hyda cvakaly jak šicí strojVypustil Castrol nalil nějakou no name sračku z benzínky a byl klid
Abych se přiznal tak mám v Isu OMV 15w-40 polosyntetiku určený pro buldozer Catterpilar a jenom si chrochtá,naleju tam Pennzoil 10W-40 a mám z toho drtič betonu

OT: Jenom bych podotkl, že ačkoliv se to nezdá, tak Caterpillar má svůj vlastní olej, který je velmi kvalitní ale zároveň také velmi agresivní co se karbonu týče. Údajně jej dokáže odstranit tak kvalitně, že dokáže zadřít motor kvůli ucpání mazacích kanálků tímto svinstvem. Aspoň mně to tak řikal servisák, který dohodil známeému do osobáků pár litříků tohoto oleje a ten následně zaklepalDVORIS píše: Abych se přiznal tak mám v Isu OMV 15w-40 polosyntetiku určený pro buldozer Catterpilar a jenom si chrochtá...

Já jenom tak, spíš bych místo značky Caterpillar dal slovo Zetor, ten sežere všecko

No smoke, no fun...

U otce se už do buldozeru leje OMV jako náhrada za jejich olej,samozřejmě to mají schválený výrobcem.Já už na něj jezdím 2 roky a nemůžu si stěžovatMíšánek píše:OT: Jenom bych podotkl, že ačkoliv se to nezdá, tak Caterpillar má svůj vlastní olej, který je velmi kvalitní ale zároveň také velmi agresivní co se karbonu týče. Údajně jej dokáže odstranit tak kvalitně, že dokáže zadřít motor kvůli ucpání mazacích kanálků tímto svinstvem. Aspoň mně to tak řikal servisák, který dohodil známeému do osobáků pár litříků tohoto oleje a ten následně zaklepalDVORIS píše: Abych se přiznal tak mám v Isu OMV 15w-40 polosyntetiku určený pro buldozer Catterpilar a jenom si chrochtá...![]()
Já jenom tak, spíš bych místo značky Caterpillar dal slovo Zetor, ten sežere všecko![]()

- MarfyE34
No leštěnku už z toho asi fakt neudělám, kastle začíná chtít reznout, motor nechce volnoběžit dle pravidel i po řádné domluvěMíšánek píše:Kdyby to tak bylo u mně, tak bych si položil v prvním případě otázku co t ím motorem zamýšlím dál. Jestli už se nebude konat žádná repase nebo záchrana, tak bych to tam klidně nalil, dyť v takovém případě de o hovno. Jako ve finále i ten olej od Starline bude určitě mazat, otázka je jak dlouho a za jakých podmínekMarfyE34 píše:A to je právě ono, bojím se jen vyslovit slovo Starline ale co se týče olejů myslím že to nebude a ani snad nemůže být sračka která nemaže, také bych dal do mé 34 Castrol ale vzhledem k tomu že to papá litr oleje na 1000Km má to cenu????Míšánek píše:Jenomže tento olej bych tam nenalil už jenom kvůli tomu názvuNevim no, nějak by se mně to asi příčilo to nalit do motoru, se kterých bych rád do budoucnosti počital

- Adam Lipský
Starline je přebalený Mogul. Jeho největší nevýhoda je špatná výstupní kontrola, už se několikrát stalo, že v bandasce na motorový olej byla jiná kapalina a výsledek byl zadřený motor. Navíc, cokoliv jsem od Starline držel v ruce, tak to byla strašná sračka a nebo to bylo blbě udělaný a nešlo to namontovat, od žárovky až po brzdové obložení.MarfyE34 píše:No leštěnku už z toho asi fakt neudělám, kastle začíná chtít reznout, motor nechce volnoběžit dle pravidel i po řádné domluvěMíšánek píše:Kdyby to tak bylo u mně, tak bych si položil v prvním případě otázku co t ím motorem zamýšlím dál. Jestli už se nebude konat žádná repase nebo záchrana, tak bych to tam klidně nalil, dyť v takovém případě de o hovno. Jako ve finále i ten olej od Starline bude určitě mazat, otázka je jak dlouho a za jakých podmínekMarfyE34 píše: A to je právě ono, bojím se jen vyslovit slovo Starline ale co se týče olejů myslím že to nebude a ani snad nemůže být sračka která nemaže, také bych dal do mé 34 Castrol ale vzhledem k tomu že to papá litr oleje na 1000Km má to cenu????, ovšem slisovat jí nenechám, na to jí mám moc rád
každopádně s motorem už nic většího vytvářet nebudu no a až zaklepe jdu do 540i
![]()
![]()
a nebo možná spíš koupím kočárek
a BMW éra pro mne končí
ale né na dlouho! Každopádně co se toho oleje týká zůstanu asi u té nejlevnější varianty Starline 10W40. Možná budu měnit častěji ale myslím že i tak to bude oukej.
Na olej si najdi firmu, co ho rozlévá. Např. v Českých Budějovicích mám firmu Tomotank, kam přijdu s vlastním kanystrem a mám 10W-40 API SJ/CF od Maditu za nějakých 70,- Kč/l. Dávám ho do ety, naprosto bez problémů, funguje tak jak má.
- Adam Lipský
Ověřil jsem to nedávno, tenhle olej prodávají už asi 10 let a stále jim prý chodí to samé, v tisícilitrivých plastových nádržích v klecích. Dodavatel je opravdu Madit, je ale možné, že ho vylepšili na lepší normu. Dodavatelské objednávací číslo je stále to samé. Má ACEA A3, B3, B4, E3.Max-Max píše:zajimave, za Madit pro osobni vozy se uz 3 roky nevyrabi a 10W-40 mela vyssi normu nez SJ/CF, mam dojem ze to bylo SL/CF
takze pokud ti lejou Madit a chodi jim pravidelne novej tovar, ze pozdravuju.
Jinak vím, že ve Zlíně je jedna olejofirma, co dováží z Rakouska a sklad má přímo na hranici. V Praze je jedna firma v Dejvicích, prodávají tam i točená ředidla a barvy, myslím.
Tady je točené 10W-40 za 59,- Praha, Brno, Kuřim, Znojmo, Humpolec
http://www.harkgroup.cz/eshop/index.php ... ita=11&d=1
Ekolube sro. 78,- Brno
http://www.oleje.cz/eshop/seznam_prod.p ... 8I&kat=104