Policisté při honičce s BMW v Krnově srazili a zabili ženu
- Morienthez
Souhlasim s KuaJou, ze jsem taky radsi kdyz kontrolujou a stavi kazdeho avsak....
Jak napsal mates85, ze policejni vuz zaplou sirenu nemel, tak je jasny kdo udelal chybu a ta slecna to odnesla zivotem uplne zbytecne at by pronasledovali kohokoliv za cokoliv.. verim ze kdyby svitili a houkali, tak tam nevlezli a co vic ridic BMW by ani neujizdel, protoze je skutecne mozne, ze ani nevedel ze ho pronasledujou a mohli ho zastavit nekde o par set metru pred timto prechodem...
takhle je vina na strane dotycneho policisty protoze bez zaple sireny nemel koho co honit ani prekracovat predepsanou rychlost ve meste...
Jak napsal mates85, ze policejni vuz zaplou sirenu nemel, tak je jasny kdo udelal chybu a ta slecna to odnesla zivotem uplne zbytecne at by pronasledovali kohokoliv za cokoliv.. verim ze kdyby svitili a houkali, tak tam nevlezli a co vic ridic BMW by ani neujizdel, protoze je skutecne mozne, ze ani nevedel ze ho pronasledujou a mohli ho zastavit nekde o par set metru pred timto prechodem...
takhle je vina na strane dotycneho policisty protoze bez zaple sireny nemel koho co honit ani prekracovat predepsanou rychlost ve meste...
"life is bitch and then you die.."
- Max-Max
- Moderátor e30.cz
KuaJa - neviem kudy jezdis ty, ale ja jezdim casto cestami, podel kterych neni moc posekano krovi, tak si taky radsi zapnu mlhovky, taky nevidim duvod proc zajit jezka kdyz ho dokazu vcas zbadat a prip. obejit, a obcas taky tamtudy jedu jen 40kmh. Na okreskach kde se auta potkavaji je nepouzivam, ale to, jak to popsal Pip, proste vidim jen jako vec osobniho pristupu a zdraveho rozumu zda ty mlhovky pouziju nebo ne.
325i, 635CSiA, FJR 1300A, W638 V220
Uz jsi najel do srny ve 40km/h? + to co rika Max-Max. Tu cestu mohu klidne nafotit a pokud jde o nejake oslepovani protijedoucich ridicu, to tady vubec nema misto, jelikoz tam nikdo nebyl (plus jak jsem zbadal protijedouci auto - policejni, jsem je vypnul), tudiz jsem nikoho neoslepil. A to je fakt. A pokud jde o neco dalsiho (ackoliv mne jiz nic nenapada) sem s timKuaJa píše:No, k tématu mlhovek za normálního počasí už jsem na foru svoje napsal - to je škoda, že ti nedali flastr. V těch max 40 kmh je fakt důležitý vidět do stran.

Po podobne ceste jezdim nekdy domu, take v noci. Mam to kousek za barakem. Je to take zkratka pres pole, ale taky asfaltka. Tam vidim srnu doslova kazdy treti den a i kdyz se tam da jet pres den klidne kilo, v noci bych to pres padesat nehnal. Vzdy tam jezdim s mlhovkama a pokud me tam nahodou stopnou policajti (ackoliv nevim co by tam delali) a daji mi za to pokutu, tak si je priste stejne zapnu. A zapnu si je kvuli bezpecnosti, jelikoz vim, ze silnici ta trocha svetla navrch neuskodi, trava se od toho nezapali a toho ridice, ktery tudy nepojede neoslepim. A i kdyby jel...auto v noci na tehle ceste videt z dobrych 500 metru at uz primo - kopcovity teren, tudiz pokud si je vypnes kdyz ho uvidis v dalce, neni mozne abys ho slepil ani na tu vterinu, pocas ktere ti ty mlhovky jeste sviti, jelikoz nemas svetla namirene na nej - anebo vidis svetlo blizici se zpoza horizontu, tudiz mas dost casu si ty mlhovky vypnout, takze v tom racionalni uvahou nenachazim problem.
To je rekl bych samozrejme. Verim, ze z meho postu je zrejme, ze mi nevadilo, ze me zastavili, ale vsechno to kolem.KuaJa píše:Já jsem "poměrně rád", když se švestkám něco nezdá, tak zastaví auto, zkontrolujou doklady a nashledanou pane řidiči - je to asi jedinej způsob jak efektivně dostat někoho v kradeným autě, nebo nalitý a nafetovaný.
Na druhe strane, prvni co ho zajimalo byly moje "smrtici" sestnactky misto patnactek (a jsem zase u zneni zakona, ktere zpracoval opet nejakej kreten, ktery do tehle problematiky evidentne vidi a odsouhlasili ho debilove s podobnyma kvalitama v dane oblasti) a to nemluvim o jeho vyrazu ve tvari, kdyz zjistil, ze je mam zapsane v TP. Takze to take o leccem vypovida...
Jo, mlhovky si zapinam, taky se mi libi, jak v poli sviti pekne dosiroka - ale kdyz jede proti me auto, tak je vypinam - jestli kvuli tomu, ze ja s rozsvicenyma mlhovkama neprejedu jezka, ten druhej oslnenej srazi u krajnice chodce
.. nebo minimalne povazuju za zbytecny nekomu je nechavat pusteny do xichtu - me to vetsinou docela vadi - kor v naprosty tme nekde v polich, kdyz si je nekdo necha pusteny proti me.
Pripadne mi to prave jako vec zdraveho rozumu, tak nevim, proc by si je ten druhej nemohl vypnout - a na tehle cestach clovek tolik aut nepotkava, aby si tim znicil vypinac.
edit: jestli si je vypnul, než jsi k nim dojel, tak jsou opravdu blbouni - mě se tohle ještě nestalo. Auto máš pěkný, tak se zřejmě naváží.
PS: jezdím v oblastech s hodně vysokým výskytem zvěře - včera jsem viděl lišku, srny a partu nasraných prasátek.. viz. moje auta v klubovkách, kde u každýho auta měním kvůli zaječím street parties přední nárazník

Pripadne mi to prave jako vec zdraveho rozumu, tak nevim, proc by si je ten druhej nemohl vypnout - a na tehle cestach clovek tolik aut nepotkava, aby si tim znicil vypinac.
edit: jestli si je vypnul, než jsi k nim dojel, tak jsou opravdu blbouni - mě se tohle ještě nestalo. Auto máš pěkný, tak se zřejmě naváží.
PS: jezdím v oblastech s hodně vysokým výskytem zvěře - včera jsem viděl lišku, srny a partu nasraných prasátek.. viz. moje auta v klubovkách, kde u každýho auta měním kvůli zaječím street parties přední nárazník
KuaJa - Ja prave nikomu do xichtu mlhovkama nesvitim (i kdyz me osobne to nevadi)

KuaJa píše:...kvůli zaječím street parties přední nárazník

Odpoved je prosta. Dalkove mam zaple ale mlhovky sviti do stran.Dan td píše:Proč si na cestě, kde není v dohledu 500m auto a kromě toho tam ikdo nejezdí, nezapnout místo mlhovek rovnou dálkové ?
Co se týče mlhovek ve dne, myslim že to nemůže nikoho oslnovat čím vždycky kometuje policie, a nova octavia ma denní svícení taky dole takže já fakt nechápu proč je to zakázaný. Může mi to někdo objasnit? Jsem kroužkař a mlhovkář. 

Rezavějící stodvacetštyry, zinkovaná 996, W211 type RAL 1015 v astronomickym nájezdu, hrdý majitel fichtla
- Dan td
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Potkávací světlo má sklon směrem dolů, tuším 5 nebo 10%. Tudíž neoslňuje. Mlhovka svítí vodorovně, aby podsvítila mlhu. Proto oslňuje. Ve dne a v noci o to víc, nejvíc za deště, kdy je mokrá silnice. Proto se nesmí používat jindy než za husté mlhy.Semry píše:Co se týče mlhovek ve dne, myslim že to nemůže nikoho oslnovat čím vždycky kometuje policie, a nova octavia ma denní svícení taky dole takže já fakt nechápu proč je to zakázaný. Může mi to někdo objasnit? Jsem kroužkař a mlhovkář.
Já bych za přední mlhovky dával flastry bez milosti

- Dan td
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jistej jsem si byl až doteď, jednou mi to řekli na technický, že mlhovky oslňujou je pravda, tak jsem po tom nepátralHanis píše:Jseš si tou mlhovkou jistej? Pokud vidím správně mají mlhovky větší sklon než potkávací světla. Problém v oslňování je v optice, která není určená pro svícení třeba za větru.

-
na STK se vyskytuji ruzne druhy "techniku" co jsou schopny vysvetlit lecosDan td píše:jednou mi to řekli na technický...

napr.: na mem US cabriu (Renault - nesmat se) jsou original US svetla z drevni doby 70-80let (kdo zna tyto zarovko-paraboly vi) 2A1 a 1A1 (bylo nejak demokraticky narizeno jejich pouzivani a je lze nalezt na cca 80% US aut te doby). Tato svetla samozrejme sviti zcela jinak nez "nase" - laicky receno neco jako takovy kuzel svetla (pro rypaly - neoslnuji, spis clovek nic moc nevidi) a na regloskopu v STK samozrejme nelze nic "zmerit". Vetsinou to resim vcasnym kladnym pristupem k technikovi kde pri vysvetleni PROC, CO a JAK lze regloskopem "projit". Samozrejme jsou tato svetla prosta jakehokoliv oznaceni "Exx" a je tam pouze us oznaceni DOTxx. Na minule STK jsem opet zaujal kladne stanovisko k technikovi a ten zvedave se sel podivat a rikal: "...chlape vzdyt je to v pohode, mate tam oznaceni DOT tak nevidim problem proc by mi to melo vadit". Mam pocit, ze by mu pouze DOT melo vadit, ale od te doby to rikam JEHO zpusobem.
Navic tento vuz totiz nema VINko vyrazene na karoserii (ma pouze stitek s VINkem na krytu budiku a pak stitek v mot.prostoru kde je pouze poslednich 7 cisel) a to je vzdy na STK boj, "ze to tak vyrobili a proto to tak zustane. Zatim vyhravam.
90' 318iT M40 410tkm / 87' 325i M20 96tkm / 86' 316 M10 BaurTC 80tkm / 85' 325e M50 284tkm / 83' 318i M10 129tkm / 85' 325e M20 226tkm