byl jsem v horimex car bmw !!!
byl jsem v horimex car bmw !!!
měl jsem cestu kolem a tak sem se sel podivat do bmw v olomouci..ze zvedavosti jsem se zeptal na nejaky zajimavy veci na e30...
takže velkej board do e30 23,400kc
packa na tempomat 4,800kc
komlet M-technic 2(plasty) 37,600kc
samosvor pomer 4,10 34,450 kc
mazec..příjemné nakupování !!!!!!!!!!
takže velkej board do e30 23,400kc
packa na tempomat 4,800kc
komlet M-technic 2(plasty) 37,600kc
samosvor pomer 4,10 34,450 kc
mazec..příjemné nakupování !!!!!!!!!!
to jsi nemusel jezdit do "Olomóca", stacilo se podivat do napr. sem:
www.bmwfans.info a ceny v EUR si vynasobit kurzem + DPH...
www.bmwfans.info a ceny v EUR si vynasobit kurzem + DPH...
90' 318iT M40 410tkm / 87' 325i M20 96tkm / 86' 316 M10 BaurTC 80tkm / 85' 325e M50 284tkm / 83' 318i M10 129tkm / 85' 325e M20 226tkm
Uz me to napadlo posledne a nevim kde jsem to s nekym probiral, tak snad ne tady ale nebude u BMW casem (brzo) nejaky "vyprodej" (rozumej "snizeni cen") dilu? Myslim, ze ND na E30 se prestali vyrabet (nebo cast, nebo neco...) a tak me napadlo co s tim vsim chteji u BMW udelat. Nektere veci se prodaji, ale polovina blbin co maji "navyrabeno" tam se soucasnymi cenami budou lezet podle me hooodne dlouho. A to hlavne veci jako ta, co jsem shanel posledne - znacek "M" do predniho grillu. 600,- ? To prece v zivote nemuze nikdo koupit. A kdyz tak maximalne jeden-dva na celou CR.
ja mam pocit, ze se neco takoveho konat nebude. Vzhledem k tomu, ze lze koupit cca 80% veci novych i na napr. E9 a zadne "vyprodeje" se nekonaj tak na dily pro E30 zapomente.
Navic nazor, ze maj dily "navyrabene" do zasoby asi nebude tak uplne spravny. Na podzim jsem kupoval zadni nosniky na E30 a maj na sobe datum vyroby 11/2008. Takze asi tak
Navic nazor, ze maj dily "navyrabene" do zasoby asi nebude tak uplne spravny. Na podzim jsem kupoval zadni nosniky na E30 a maj na sobe datum vyroby 11/2008. Takze asi tak

90' 318iT M40 410tkm / 87' 325i M20 96tkm / 86' 316 M10 BaurTC 80tkm / 85' 325e M50 284tkm / 83' 318i M10 129tkm / 85' 325e M20 226tkm
hej tak to by pak mohla jít poskládat opravdu nová třícaVasa píše:ja mam pocit, ze se neco takoveho konat nebude. Vzhledem k tomu, ze lze koupit cca 80% veci novych i na napr. E9 a zadne "vyprodeje" se nekonaj tak na dily pro E30 zapomente.

A cenově ti vyjde jako E92Kony píše:hej tak to by pak mohla jít poskládat opravdu nová třícaVasa píše:ja mam pocit, ze se neco takoveho konat nebude. Vzhledem k tomu, ze lze koupit cca 80% veci novych i na napr. E9 a zadne "vyprodeje" se nekonaj tak na dily pro E30 zapomente.
Ex E34 525i saloon
Ex E30 318i Tour
Ex E32 735i
Aktual non BMW
Ex E30 318i Tour
Ex E32 735i
Aktual non BMW
Vasa má pravdu. Na výprodeje zapomeňte. Výrobci jsou povinný po určitou dobu po ukončení výroby každého modelu dodávat náhradní díly. A vzhledem k tomu, že sklady nejsou nafukovací, tak se vyrábějí pořád nové a dodavateli je tudíž jedno jestli jim z mašiny vypadne blatník na půl roku, nebo dvacet roků starej kočár. A jestli jim to náhodou těch dvacet let někde v regálu leží, tak se z té ceny musí zase zaplatit ten kdo to tam celou tu dobu chodí oprašovat.A hlavně západ to kupuje, paňáč cena v éčkách pro ně pořád není taková řepa jako přepočet pro nás.
- Max-Max
- Moderátor e30.cz
vyprodej je realnej pouze u lokalnihe bmw dealera kterej se chce zbavit lezaku na sklade, ale vzdy to bude aspon za nakupni ceny dle jejich internich cenniku. Takze na slevu jako krava muzeme smele zapomenout, na druhe strane, je prijemne vedet, ze na 20 let starou karu se stale vyrabeji nove dily.
325i, 635CSiA, FJR 1300A, W638 V220
Mam pocit, ze BMW se nekde "prsi" se zarukou "dozivotni" mobility, tak jsem zvedav az me trice bude 50 let jak si pujdu pro zaslepku za 1,50CZK 
Samozrejme u BMW uz nekoupime treba skelet karoserie na E30, ale ten zbytek je porad k mani. Nektere dily jiz zcela jiste nebudou, ale zatim si nemohu stezovat. Treba Rolls-Royce (nekde to inzeroval) doda JAKYKOLIV nahradni dil na sve vozy od roku vyroby 1911. Rekl bych, ze to bude stat neskutecnou repu, ale jako sluzba vernym zakaznikum DOBRY.
Na druhe strane tady mame zoufalce typu Renault a spol. kde:
A, bez VINka nedohledaji vubec nic
B, auto s VINkem starsim cca 12-15 let jiz neni vubec dohledatelne v tom jejich "ETKcku"
Tomu rikam "vyjeb" se zakaznikem...

Samozrejme u BMW uz nekoupime treba skelet karoserie na E30, ale ten zbytek je porad k mani. Nektere dily jiz zcela jiste nebudou, ale zatim si nemohu stezovat. Treba Rolls-Royce (nekde to inzeroval) doda JAKYKOLIV nahradni dil na sve vozy od roku vyroby 1911. Rekl bych, ze to bude stat neskutecnou repu, ale jako sluzba vernym zakaznikum DOBRY.
Na druhe strane tady mame zoufalce typu Renault a spol. kde:
A, bez VINka nedohledaji vubec nic
B, auto s VINkem starsim cca 12-15 let jiz neni vubec dohledatelne v tom jejich "ETKcku"

Tomu rikam "vyjeb" se zakaznikem...
Dělám s dílama IVECO - autoriz. servis. Dost často narážím v Itálii (nehorázná pakáž) na aroganci typu: auto je starší než 10 let, podle zákona už na to nemusíme dodávat díly. Hotovo, víc se s váma nikdo nebaví. Samozřejmě se to nestává deně, ale když jim něco dojde a nemají už dodavatele, nebo mašinu, tak na to prostě hodí bobek. Na servisu samozřejmě stojí auto, který ten díl potřebuje a zákazník si asi nepude koupit nový, když už na tu jeho deset let starou "šunku" nejsou některý díly...
To samý to bylo před časem v JEEPu. Kamarád sháněl brzdovou hadičku (byl to atyp) a poprosil mě o zprostředkování (dělal jsem u dealera). Jenže ouha, na starší typ JEEPu Cherokee díly ani autorizovanej dealer a servis mít díly nemusí, protože se to vyrábělo v době zapomenuté - před tím slavným spojením Daimlerů a Chryslerů, takže to není jejich povinnost. Kdo ví, jak to bude teď, když se zase rozpadli a spojilo se to s fiatem, nebo s čím vlastně. Budou díly jenom na nový (max 3 roky starý) auta, protože z toho je stejně nejvíc peněz a zákazník je nám ukradenej...
To sou služby, panečku.
To samý to bylo před časem v JEEPu. Kamarád sháněl brzdovou hadičku (byl to atyp) a poprosil mě o zprostředkování (dělal jsem u dealera). Jenže ouha, na starší typ JEEPu Cherokee díly ani autorizovanej dealer a servis mít díly nemusí, protože se to vyrábělo v době zapomenuté - před tím slavným spojením Daimlerů a Chryslerů, takže to není jejich povinnost. Kdo ví, jak to bude teď, když se zase rozpadli a spojilo se to s fiatem, nebo s čím vlastně. Budou díly jenom na nový (max 3 roky starý) auta, protože z toho je stejně nejvíc peněz a zákazník je nám ukradenej...
To sou služby, panečku.
Jak to má kola nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy.
S autama by se nemělo jezdit, hrozně se tím ku*věj.
608 / 057 967
S autama by se nemělo jezdit, hrozně se tím ku*věj.
608 / 057 967
Aneb buďme rádi za to, co máme, že ještě možnost máme, kolik toho máme a vlastně i za kolik to máme...
Holt si nepůjdeš koupit celý BC nebo Mtech nový, ale seženeš starší. Ty pro provoz potřebnější díly, bych řekl, že jsou i origo k dostání za docela rozumný ceny (samozřejmě jak u čeho a pro koho)...
A hlavně dostupnost příchytek u BMW mě těší... Běžte někdo k jiné značce a poptejte se u 15 a více let starého auta na "nějaké bazmeky za cca 30kč", jak Vám pomůžou...

A hlavně dostupnost příchytek u BMW mě těší... Běžte někdo k jiné značce a poptejte se u 15 a více let starého auta na "nějaké bazmeky za cca 30kč", jak Vám pomůžou...

E31 850i '92 & E38 740i '01 & trocha vysněné rejže k tomu...
=> WildWerke
Presne o tomto je ten rozdil mezi ZNACKOU a znackou...WilD píše:Běžte někdo k jiné značce a poptejte se u 15 a více let starého auta na "nějaké bazmeky za cca 30kč", jak Vám pomůžou...
Proto nelituju, že jsem rovnou vlítl do BMW a nezkoušel šlechtit něco jinýho...Vasa píše:Presne o tomto je ten rozdil mezi ZNACKOU a znackou...WilD píše:Běžte někdo k jiné značce a poptejte se u 15 a více let starého auta na "nějaké bazmeky za cca 30kč", jak Vám pomůžou...

E31 850i '92 & E38 740i '01 & trocha vysněné rejže k tomu...
=> WildWerke
Taky se děsím dne, kdy se přestanou ND pro E30 vyrábět (třeba i u druhovýrobců). Co se týče dostupnosti dílů, taky to už není úplně nejlepší.. Poslední dvě objednávky se vyřizovaly několik týdnů.. Některé díly nedošly vůbec (např. příchytky brzdových trubek).. No dostal mě prodejce když mi vyložil na stůl mou objednávku a ukázal na jednu tu příchytku trubky, se slovy "ta dorazila dneska sólo..." Slušně jsem poděkoval za ochotu se semnou otravovat a vinu jsem hodil na konstruktéry E30 s tím, že zákazníci s jejich současnými modely je po 20ti letech strašit nebudou:)
** Ono kromě kvalitní práce BMW před 20ti lety hraje roli hlavně krása v jednoduchosti..
** Ono kromě kvalitní práce BMW před 20ti lety hraje roli hlavně krása v jednoduchosti..
Myslim, ze soucasna zasoba pro tech "zbylych jezdicich E30" jeste par desitek let vydrzi...
Ono totiz drive vsechno kolem nas vymysleli pani Konstrukteri, dnesni spotrebni "luzu" produkuji pseudo-myslitele kteri bez vypocetni techniky nevedej jak vypada cara na papire.
Je to stejne vsude, napr. pred 15ti lety jsem udelal na pocitaci (Apple-Mac) se 4MB RAM "de-facto" to same jako dnes na priblblem PCcku ktere se bez 1GB RAM skoro ani nerozbehne... "kam se to ritime draku"...
Ono totiz drive vsechno kolem nas vymysleli pani Konstrukteri, dnesni spotrebni "luzu" produkuji pseudo-myslitele kteri bez vypocetni techniky nevedej jak vypada cara na papire.
Je to stejne vsude, napr. pred 15ti lety jsem udelal na pocitaci (Apple-Mac) se 4MB RAM "de-facto" to same jako dnes na priblblem PCcku ktere se bez 1GB RAM skoro ani nerozbehne... "kam se to ritime draku"...
Něco na tom je..
Trochu mi to připomnělo jeden supr film se Zdeňkem Svěrákem..
http://www.csfd.cz/film/7038-co-je-vam-doktore/
"trpím fixní ideou, že se někam řítíme"
Trochu mě mrzí, že jsem studoval na gymplu a pokračuju s další pseudovědou.. Díky té e-tříci můžu občas použít rozum a ruce na "pořádnou věc"...
Trochu mi to připomnělo jeden supr film se Zdeňkem Svěrákem..
http://www.csfd.cz/film/7038-co-je-vam-doktore/
"trpím fixní ideou, že se někam řítíme"

Trochu mě mrzí, že jsem studoval na gymplu a pokračuju s další pseudovědou.. Díky té e-tříci můžu občas použít rozum a ruce na "pořádnou věc"...