Laser Jammer (aktivní rušička laserového radaru)

Cokoliv o čem se dá psát v souvislosti s BMW.
Steve

Laser Jammer (aktivní rušička laserového radaru)

Příspěvek od Steve » 21. 02. 2008 15:07

Nemátě někdo chuť zkusit postavit pro začátek aspoň detektor laseru? Kdyby se to povedlo tak zkusit i jammer? Mám k tomu nějaké informace i schémata, ale bylo by toho potřeba nashromáždit asi víc.

Dan td
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dan td » 21. 02. 2008 15:18

Detektor je ti proti laseru na nic, neboť ve chvíli, kdy paprsek laseru auto zasáhne a detektor by se ozval, už jsi stejně změřený. Jak chceš stavět jammer ? Na jakém principu ? Není jednodušší si to koupit ?
http://www.e39.cz

Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...

Fugo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fugo » 21. 02. 2008 15:25

zajímalo by mne to schéma, prosím na mejl bmw750ial@volny.cz, toho jammeru tedy.
Kawasaki ZX-10R
>>>Pneuservis, Klimatizace<<<
>>>Antény a satelity<<<
www.volny.cz/antenysatelity

soraxcz

Příspěvek od soraxcz » 21. 02. 2008 20:18

hmm muzes mi poslat schemata pls ? sorax.W3zavinacseznam.cz
BMW E30 320i 1987 chromáček <= RIP 23.1.2009

euromen

Příspěvek od euromen » 21. 02. 2008 21:27

tak to mě taky zajímá...pošleš mi taky schema? roman.vietze(zavinac)gmail.com
dočasný konec BMW :-(

samiq
Akademik

Příspěvek od samiq » 21. 02. 2008 21:40

Spolehlivy detektor laseru je tezka vec. Zkus si uvedomit jaky prumer spotu (ozarene misto na aute) takovy laser ze vzdalenosti 30 az 200m udela.
Je to necely 1cm z blizka a do 10 cm z velke vzdalenosti. Takze tech detektoru potrebujes mit celou radu, nebo "nenapadne" svetlovody... K tomu ucinny filtr viditelneho spektra, anzto LIDAR beha na 900nm, tedy infrared.

Jammer, aby byl ucinny pro soucasne LIRADy (lejzrove pistole) musi byt zasynchronizovan s paprskem od laseru. Vyhodnoceni rychlosti vcetne vlastni synchronizace LIRADu, trva nekolik set ms az sekundu.
Opakovaci frekvence pulsu LIDARu je priblizne 200Hz. To znamena kazdych 5ms laser blikne a jeho prijimac ceka na odrazeny signal maximalne 12us (1km = 3us doba sireni svetla). Pak je prijimac na 4.988ms "slepy". To je asi 1% casu se da neco ucinne delat. A dal uz je to komplikovany signal processing.

Tak jsem zvedav na ty supr navody na ucinnej jammer. :twisted: Vlastne ani ne. :twisted:

Navic je to uplne nelegalni. :o

doporucuji si neco precist o tom jak se branit, nejake informace byly z kraje roku na d-fensovi.

Tweety
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tweety » 21. 02. 2008 21:51

Test můžeme po sestavení udělat :)

euromen

Příspěvek od euromen » 21. 02. 2008 22:15

samiq píše:Spolehlivy detektor laseru je tezka vec. Zkus si uvedomit jaky prumer spotu (ozarene misto na aute) takovy laser ze vzdalenosti 30 az 200m udela.
Je to necely 1cm z blizka a do 10 cm z velke vzdalenosti. Takze tech detektoru potrebujes mit celou radu, nebo "nenapadne" svetlovody... K tomu ucinny filtr viditelneho spektra, anzto LIDAR beha na 900nm, tedy infrared.

Jammer, aby byl ucinny pro soucasne LIRADy (lejzrove pistole) musi byt zasynchronizovan s paprskem od laseru. Vyhodnoceni rychlosti vcetne vlastni synchronizace LIRADu, trva nekolik set ms az sekundu.
Opakovaci frekvence pulsu LIDARu je priblizne 200Hz. To znamena kazdych 5ms laser blikne a jeho prijimac ceka na odrazeny signal maximalne 12us (1km = 3us doba sireni svetla). Pak je prijimac na 4.988ms "slepy". To je asi 1% casu se da neco ucinne delat. A dal uz je to komplikovany signal processing.

Tak jsem zvedav na ty supr navody na ucinnej jammer. :twisted: Vlastne ani ne. :twisted:

Navic je to uplne nelegalni. :o

doporucuji si neco precist o tom jak se branit, nejake informace byly z kraje roku na d-fensovi.
právě proto mě to zajímá..mě jde o způsob řešení.. ne že bych šel a vybastlil to na koleně :D
dočasný konec BMW :-(

nugget

Příspěvek od nugget » 22. 02. 2008 09:30

Docela me tady toto take zajima......Neco o Aktivnich rusickach atd bylo v minulem Autosalonu..Zde je popripade link
http://www.motortv.cz/index.php?stranka ... lonu-cs-37

marty87

Příspěvek od marty87 » 22. 02. 2008 10:32

jj viděl jsem to a říkali, že je to nelegální pouze v případě, že tě změří PČR nebo vojáci. Většinou jej, ale používaj měšťáci a v tomto případě to nelegální není. Ale jako dohromady je to celkem ranec co jsem koukal :?
Clio RS 2009 - malá raketa odešla. Ropa TDCi power přišla

Steve

Příspěvek od Steve » 27. 02. 2008 23:16

Tak za prvý mistře samiq, každý normální uživatel fóra si přečetl že sem napsal hned v úvodu "zkusit postavit detektor"
Za druhý, ještě sem neslyšel, že by bylo nelegální stavět jammer, když ho spousta firem prodává.
Takže jestli nechceš poradit tak si běž číst někam jinam, nebo si nech svoje přitroublý poznámky na doma.

Našel jsem nějaký, možná pochybný schéma na dektektor, ale v principu by mohlo fungovat. Co si o tom myslíte?
http://www.radardetector.net/viewtopic. ... ht=circuit
Pokud by se to dalo nějak odzkoušet byl by základ pro další práci. Při použití např. 40MHz procesoru by se podle mě dal stihnout odeslat rušivý impuls radaru.

Fugo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fugo » 28. 02. 2008 05:55

No ale to je tedy jen přijímač, ten je stejně bez použití jammeru k prdu, protože detekce = změření, spíš by mě zajímal ten jammer.
Kawasaki ZX-10R
>>>Antény a satelity<<<

Steve

Příspěvek od Steve » 28. 02. 2008 07:16

zatim nemá cenu, se bavit o dalších krocích, když ten detektor neni postavenej a neni funkční.
Ale moje představa je procesorem řízena skupina laserových diod http://www.roithner-laser.com/LP-laserdiodesIR.htm.

Fugo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fugo » 28. 02. 2008 07:23

já jsem to před časem také řešil a docela mě odradila cena těch diod, a to ještě nebylo řešeno jejich vysílání, a nakonec vzhledem k ceně jsem to koupil hotový, ale kdyby se něco dalo postavit a chodilo to tak jak má a stálo by to rozumný peníze tak do toho klidně pujdu, ochrany není nikdy dost.
Kawasaki ZX-10R
>>>Antény a satelity<<<

Max-Max
Moderátor e30.cz

Příspěvek od Max-Max » 28. 02. 2008 14:45

Steve píše:Tak za prvý mistře samiq, každý normální uživatel fóra si přečetl že sem napsal hned v úvodu "zkusit postavit detektor"
Za druhý, ještě sem neslyšel, že by bylo nelegální stavět jammer, když ho spousta firem prodává.
Takže jestli nechceš poradit tak si běž číst někam jinam, nebo si nech svoje přitroublý poznámky na doma.

Našel jsem nějaký, možná pochybný schéma na dektektor, ale v principu by mohlo fungovat. Co si o tom myslíte?
Pokud by se to dalo nějak odzkoušet byl by základ pro další práci. Při použití např. 40MHz procesoru by se podle mě dal stihnout odeslat rušivý impuls radaru.
pokud by mne cokoliv poradil Samiq, bral bych to jako hotovou vec od odbornika a nestekal na nej. To je muj pristup k znalostem tohoto clena.
325i, 635CSiA, FJR 1300A, W638 V220

Tweety
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tweety » 28. 02. 2008 14:53

Max-Max píše:
Steve píše:Tak za prvý mistře samiq, každý normální uživatel fóra si přečetl že sem napsal hned v úvodu "zkusit postavit detektor"

pokud by mne cokoliv poradil Samiq, bral bych to jako hotovou vec od odbornika a nestekal na nej. To je muj pristup k znalostem tohoto clena.
Naprostý souhlas :?

samiq
Akademik

Příspěvek od samiq » 28. 02. 2008 15:15

mily Steve,

opravdu nemam zajem z tohoto tematu a tve reakce delat frasku.

ad 1. Ja ti preci nebranim aby jsi se realizoval co ti cas a um dovoli.
ad 2. Ja nepsal, ze stavba je nelegalni. Provoz jammeru je nelegalni! I pres "fundovane" pravni rozbory v ruznych mediich. Faktem je, ze s jammerem muzes ovlivnit mereni, ktere sice zatim bezne neprovozuje PCR, ale nevime co bude za rok... Takze obecne je provoz jammeru nelegalni, i kdyz v soucastnosti bys nemel byt v CZ za to souzen. V CH, D, F je to zcela jinak a tam uz se jedna o velkej prusvih. V F dokonce nesmis mit v aute ZADNY "antiradar a jammer", ani nezapojenej :!:
To, ze nekdo neco prodava, neznamena, ze to taky funguje a ze to je legalni... :roll:

Bohuzel jsi jako nekteri jini ponekud natvrdlej.
Kdyz si pozorne prectes co jsem napsal, tak zjistis, ze me "pritouble" poznamky jsou plne technickych informaci o tom jak cela ta sranda s LIDARem funguje. :idea: Bez znalosti techto parametru se nikomu ani nahodou nepodari postavit ucinne zarizeni.

Prijde mi to jako, kdyz treba pekar by chtel stavet rusicku GSM telefonu, aniz by znal zakladni funkci a technicke parametry.

Jinak se dobre bav a hlavne studuj a premyslej, at se neco naucis :!: Ja jsem pred leeety zacinal taky bastlit blikace a radia a zesilovace...

Paklize, by nekoho zajimal muj nazor na schema z daneho linku, tak urcite neco slyset z repracku bude. Ale protoze je tento obvod svoji rychlosti urcen pro audiotechniku, tak uz z nej nevyrazis informaci kdy mas vyslat impuls (presnost v nanosekundach). A dal ono je vubec obtizny vygenerovat z IR ledek pulsy se strmymi hranami...
Jinak procesor na 40MHz by to tak tak stihal, jeste je tam potreba dalsich rychlejsich citacu.

Az nekdo tento, nebo podobny obvod postavi, muze zkusit do nej zavysilat dalkovym ovladanim k televizi. Tim si potvrdi, ze to zije. Dalsi tip na zkoumani, je zmerit sirku paprsku z DO na vzdalenost desitek metru. V DO je nekolik LED a ty mivaji nejuzsi paprsek 15˚, u laseru z LIDARu je to asi 0.2˚.

zdar experimentovani :!:
a Steve jdi do sebe :lol: v Chrudimi znam fajn techniky, tak se pridej :D

samiq
Akademik

Příspěvek od samiq » 28. 02. 2008 22:39

Aktualni zprava:

prave mi kolega hlasil, ze vcera vecer ho zmerili laserovou pistoli na jednonozce (s fotakem). Misto Praha 4, Sporilov, dvouproudovka nahoru. Ma to za 2 body a listecky PCR, pan policajt v cernem...
Pres den pry zahlidnul dotycne zarizeni na P2, Legerova. :evil:
Tak mame s jammery vymalovano, paklize nechci riskovat pokutu 100 litru.

hey Steve, any comment :?: :lol:

Míšánek

Příspěvek od Míšánek » 29. 02. 2008 23:08

čistě otázka do placu (prosím nenapadejte mně):
Jakým způsobem lze dokázat, že je v autě nainstalován jammer? Pokud jsem správně informován (asi moc ne, kdyžtak mně vyveďte z omylu) tak je i u těchto měřících přístrojů určité šance chybového měření že jo...

A dále další věc je ta, že některé dnešní jammery jsou (i kdyby byly sebevíc instalované na do očí bijících místech) pohledem lechce zaměnitelné z parkovacími senzory (myslím tím co se tvaru obalu týče), takže?

Podle mého názoru by se z toho dalo vykroutit, ale asi se mýlím... Každopádně pak by to řidičovi nejspíš dala hlídka sežrat na jiných věcech, ale podle mně by to šlo využít třeba při klasickém měření, kde žádná hlídka nezastavuje, jenom mají auto zaparkované někde ve škarpě a měří s tím, že člověku pak přijde domů jenom složenka (předvolání, fotka - nevim, nikdy to tak daleko nezašlo, i když mám už 5 bodů v prdeli :? :) )

Dík
No smoke, no fun...
Obrázek

michal09

Příspěvek od michal09 » 04. 03. 2008 18:59

To Samiq: Obdivuju tvoje znalosti... :wink: Upřímně, víš o čem píšeš...

PČR má od nového roku 100 lidarů Laser Technologi, jen s tím ještě nevylézají, protože neni počasí a taky protože se s tím stále učí... Lidary jsou rovnoměrně rozmístěny do krajů po celé republice, jen v hl. městě jich je tuším 10... :wink: Dělám u firmy, která lidary policii dodala, poskytuje na ně školení a uživatelský servis (autorizovaný profi servis těhle hraček je nejblíž v Irsku). Sám jsem měl a stále ještě mám možnost nové lidary testovat a pracovat s nimi...

To Míšánek: Nové lidary o kterých jsem se zmínil umí odhalit rušičku... V momentu zaměření auta napíše lidar na display hlášku (chybu neboli error), dle které je zřetelné, že v měřeném autě je právě takové zařízení. Chyba je specifická a osobně se mi objevila pouze jednou na jednom černém AUDI.. :wink: Nelze ji zaměnit s chybou E01 případně E02 a E03, ktárá hlásí špatný, nebo nečitelný odraz paprsku, např. čelní sklo nebo špatnej úhel odrazu paprsku atd...

Pro info - měřit rychlost se dá na vzdálenost až 400 metrů a samotné detailní foto SPZ a obličeje se dá pořídit třeba na 40ti metrech, takže pokud uvidíte policajty třeba na 100m, je pravděpodobně už pozdě, dávno jste vyfocený a to, že zpomalíte na předepsanou rychlost už vás nezahrání (pokud policajt s lidarem umí, pokud ne, můžete mít kliku že udělá nepřesný fotky)...

Nejsem žádnej expert, zabejvám se s tím s kolegama teprve půl roku, spíš to máme jako bokovku než hlavní pracovní pozici, takže rozhodně nevím všechno... :wink:
E36 Saloon - M43B18 -> E46 Touring - M52TUB28

Odpovědět