E30 325i - výfuk
E30 325i - výfuk
Koupil jsem si koncový díl výfuku YED racing(má jednu vstupní rouru) Rád bych ho namontoval na E30 325i coupe. Chci pod autem táhnout novou nerez rouru,1ks vcelku. Když si vyrobim redukci, stáhnu dva výfukové svody do jednoho a na ten pak nasadim jedno-výfuk, nic by se nemělo stát, ne? Ta jedna trubka na konci pobere(zplodiny,..), nebo to musí být origo, tak jak to vymysleli v BMW? Co všechno se tim změní? Co na to motor, výkon,...
Jde mi o zvuk, ale aby to nebylo na škodu. Chtěl bych aby to bylo na BMW.
Děkuji za rady a pište, jak jednoduše to zrobit.
Jde mi o zvuk, ale aby to nebylo na škodu. Chtěl bych aby to bylo na BMW.
Děkuji za rady a pište, jak jednoduše to zrobit.
- Dolfa 325i
- Tweety
- Kontaktovat uživatele:
Důvod ? Když zachová nějakou určitou tloušťku (na níž je tu někde dokonce výpočet), tak nevidím důvod, proč by to mělo vadit. To bych rád dostal nějaké vysvětlení.Dolfa 325i píše:Dat 1 trubku vedení místo 2 u M20b25 je DEGRADACE !!!
Můj názor je ten, že nerez jednou trubkou, když seženeš dostatečnou šířku trubky, nic nezkazíš, obzvlášť z nerezu. Ale připrav se, ža cena za takové výfukové vedení začíná na 10ti. Alespoň co já se tady ptal jen na materiál....
- Dolfa 325i
Protože ideální stav by byl kdyby se vedla od každého válce jedna trubka až po konec...ale v praxi to je dost blbě řešitelný, takže se to řeší 3-1 a pak jsou vedeny ty 2 až po konec (bez spojení), ale teď si říkám že u origo výfukového systému to je myslím spojeno tím X ještě před katem..tak to by pak teoreticky mohlo byt jedno... nicméně já preferuji 2 vedení, nikoliv 1 !!Tweety píše:Důvod ? Když zachová nějakou určitou tloušťku (na níž je tu někde dokonce výpočet), tak nevidím důvod, proč by to mělo vadit. To bych rád dostal nějaké vysvětlení.Dolfa 325i píše:Dat 1 trubku vedení místo 2 u M20b25 je DEGRADACE !!!
No a další důvod je že tím snížíš světlou výšku...páč jak jsi psal musíš dat větší trubku..
Naposledy upravil(a) Dolfa 325i dne 24. 01. 2008 11:37, celkem upraveno 1 x.
v italinoxu sem kupoval matros cca za 3ku i s kolenama..a este zbylo..Tweety píše:Ale připrav se, ža cena za takové výfukové vedení začíná na 10ti. Alespoň co já se tady ptal jen na materiál....Dolfa 325i píše:Dat 1 trubku vedení místo 2 u M20b25 je DEGRADACE !!!
B ílo M odrá W rtule
To sem zvedavej, jak dlouho to vydrzi tentokrat..14372km
Opravy, upravy, G.O...
nepotrebujete-pomoc-plati-stale-t53547.html
To sem zvedavej, jak dlouho to vydrzi tentokrat..14372km
Opravy, upravy, G.O...
Iwan píše:v italinoxu sem kupoval matros cca za 3ku i s kolenama..a este zbylo..Tweety píše:Ale připrav se, ža cena za takové výfukové vedení začíná na 10ti. Alespoň co já se tady ptal jen na materiál....Dolfa 325i píše:Dat 1 trubku vedení místo 2 u M20b25 je DEGRADACE !!!
Přesně tak 6m trubky 48,3mm průměr a 1,5mm stěna stojí 1300-1500kč plus kolena.
Jo jinak křížení svodů je tam myslím schválně kvůli vyrovnání tlaků ve svodech a to jestli je výfuk veden v jednom nebo ve dvou svodech? tak v tom nechápu proč by měl být rozdíl? Golf VR6 má taky svod vedený v jednom ne? a je to velký obsah. Nebo je ve dvou?
A to že nerez špatně vede výfukové svody to je co za informaci:????
Materiálu mám dosti, přímo od výrobce výfukového potrubí.
Necelých 5metrů trubky o průměru 5,2cm a tu samou délku o průměru 4,5cm.
Koncový díl výfuku má ústí právě těch 5cm. Lze tedy použít tu tlustší?
Nevím, jak je na tom katalyzátor.Je tam, ale v jakém stavu a zda-li katalyzátoruje???Mám ho tam nechat, vevařit mezi?Auto začnu dělat na jaře, tak sbírám postřehy. Zatím soustředuji potřebný materiál a náhradní díly.
Necelých 5metrů trubky o průměru 5,2cm a tu samou délku o průměru 4,5cm.
Koncový díl výfuku má ústí právě těch 5cm. Lze tedy použít tu tlustší?
Nevím, jak je na tom katalyzátor.Je tam, ale v jakém stavu a zda-li katalyzátoruje???Mám ho tam nechat, vevařit mezi?Auto začnu dělat na jaře, tak sbírám postřehy. Zatím soustředuji potřebný materiál a náhradní díly.
- Dolfa 325i
Přepsal jsem se....Že mají horší odvod výfukových plynů..... mi bylo nějak řečeno...A to že nerez špatně vede výfukové svody to je co za informaci:????
Naposledy upravil(a) Dolfa 325i dne 24. 01. 2008 11:48, celkem upraveno 1 x.
2 trubky se používají z důvodu hluku, když je jedna velká a proudění je pomalý, tak to hrozně rezonuje a je to následně nepříjemné uvnitř auta... k tomu stavu dochází v nižších otáčkách... otimální určitě neni vést od každého válce jednu trubku... nejlepší je smotanec - motor se lépe plní
tel. 777595357
GPS: 49°56'13.208"N, 14°31'2.521"E
Nic neposílám poštou, prosím nežádejte mě o to. Díky
GPS: 49°56'13.208"N, 14°31'2.521"E
Nic neposílám poštou, prosím nežádejte mě o to. Díky
No kat pokud je vysypaný tak tam jakoby nebyl takže si myslím že ho můžeš sundat a vyhodit - dá se myslím i prodat. Ale emise se budou dělat o to hůře.
No tu trubku jakou šíři to by mě taky zajímalo - kolik je šířka origo svodů z e30 325? dvě trubky o průměru ? 45mm? více? měně? a kolik teda dát jednu - je to součet těch dvou průměrů - to asi ne?
Ví to někdo přesně jak se to počítá? Já teď kupuju svody přímo nerez od nějaké německé firmy a tam je to ze 6 do 2 pak do 1 a zase do 2. co kdybych to chtěl vést dál jen v té jedné trubce?
No tu trubku jakou šíři to by mě taky zajímalo - kolik je šířka origo svodů z e30 325? dvě trubky o průměru ? 45mm? více? měně? a kolik teda dát jednu - je to součet těch dvou průměrů - to asi ne?
Ví to někdo přesně jak se to počítá? Já teď kupuju svody přímo nerez od nějaké německé firmy a tam je to ze 6 do 2 pak do 1 a zase do 2. co kdybych to chtěl vést dál jen v té jedné trubce?
- Tweety
- Kontaktovat uživatele:
Díky za info, to se mi hodíIwan píše:v italinoxu sem kupoval matros cca za 3ku i s kolenama..a este zbylo..Tweety píše:Ale připrav se, ža cena za takové výfukové vedení začíná na 10ti. Alespoň co já se tady ptal jen na materiál....Dolfa 325i píše:Dat 1 trubku vedení místo 2 u M20b25 je DEGRADACE !!!
Já když se ptal tady v jedné firmě, bylo mi řečeno toto. Tak jsem málem omdlel a přešel na názor, že právě za ty prachy si raději koupim supersprint trubky