několik dotazů 316 vs. 325
- swaczynad
- Kontaktovat uživatele:
několik dotazů 316 vs. 325
Zdravím, mám několik otázek na rozdíly podvozku u E30 316 a třeba 325:
- na 1,6 jsou přední kotouče bez vnitřního chlazení, že? Dá se dát do tohoto brzdiče (třmenu) dát i kotouč s vnitřním chlazením, nebo je třeba vyměnit i brzdič?
- je rozdíl mezi přední nápravou u 1,6 a šestiválce (třeba 2,5)? Jestli je nějak zesílená nebo něco jiného?
- a výměna zadní bubnové nápravy za kotoučovou! Co je třeba?
Díky za rady!
- na 1,6 jsou přední kotouče bez vnitřního chlazení, že? Dá se dát do tohoto brzdiče (třmenu) dát i kotouč s vnitřním chlazením, nebo je třeba vyměnit i brzdič?
- je rozdíl mezi přední nápravou u 1,6 a šestiválce (třeba 2,5)? Jestli je nějak zesílená nebo něco jiného?
- a výměna zadní bubnové nápravy za kotoučovou! Co je třeba?
Díky za rady!

drobné kódování NCS Expert, denní svícení US DRL pro:
3er: E46, E9x
5er: E39, E6x
6er: E63
7er: E38
Z4: E85
X3: E83
X5: E53
ceny symbolické
další požadavky na dotaz
přední náprava u šestiválců, iSa, kabrioletů a kobajnů má silnější tehlice i tlumiče. větraný kotouče jsou samozřejmě silnější z toho vyplývá, že je třeba vyměnit i třmeny. a na zadek budeš potřebovat ramena, poloosy, komplet brzdy a nejspíš i nový lanovody k ruční brzdě, nepředpokládám, že při demontáži přežijou
nejsem si jistej, ale mám zato, že je třeba vyměni i brzdovej posilovač. jinak jestli do toho chceš dát 2,5 motor, tak bude nezbytná výměna diferenciálu a převodovky. pokud to stím myslíš vážně, tak ti poradím, prodej 316tku a kup si 325tku. 
Má pravdu.Balda píše:přední náprava u šestiválců, iSa, kabrioletů a kobajnů má silnější tehlice i tlumiče. větraný kotouče jsou samozřejmě silnější z toho vyplývá, že je třeba vyměnit i třmeny. a na zadek budeš potřebovat ramena, poloosy, komplet brzdy a nejspíš i nový lanovody k ruční brzdě, nepředpokládám, že při demontáži přežijounejsem si jistej, ale mám zato, že je třeba vyměni i brzdovej posilovač. jinak jestli do toho chceš dát 2,5 motor, tak bude nezbytná výměna diferenciálu a převodovky. pokud to stím myslíš vážně, tak ti poradím, prodej 316tku a kup si 325tku.
BMW 318 IS that IS fun
- swaczynad
- Kontaktovat uživatele:
zdravímmychal píše:tys mi vyfoukl tu 1.6 z frenštátu co?![]()
všechno co budeš potřebovat z podvozkových dílů mám, kdyžtak se ozvi v SZ dám to levně...
ano koupil jsem tu 316ku... byl to skvělý kup, už jsem se pustil do rozebírání... Ano nějaké díly budu potřebovat, počínaje díly na přední nápravu!

ceny symbolické
další požadavky na dotaz
- swaczynad
- Kontaktovat uživatele:
aBalda píše:přední náprava u šestiválců, iSa, kabrioletů a kobajnů má silnější tehlice i tlumiče. větraný kotouče jsou samozřejmě silnější z toho vyplývá, že je třeba vyměnit i třmeny. a na zadek budeš potřebovat ramena, poloosy, komplet brzdy a nejspíš i nový lanovody k ruční brzdě, nepředpokládám, že při demontáži přežijounejsem si jistej, ale mám zato, že je třeba vyměni i brzdovej posilovač. jinak jestli do toho chceš dát 2,5 motor, tak bude nezbytná výměna diferenciálu a převodovky. pokud to stím myslíš vážně, tak ti poradím, prodej 316tku a kup si 325tku.
no, zatím jsem se ptal na rozdíly, neříkám, že tam chci cpát 2,5 natož M20... Zatím si dám dokupy nyní celkem zachovalou kastli a přikročím ke GO podvozku a když už to budu dělat tak to chci dozadu osadit kotoučovou nápravou a dopředu taky vnitřně chlazené kotouče, a pak budu mít otevřené dveře k tomu abych tam jednou dal jiný motor. A ještě se zaptám co je tehlice? Nejsem sice mechanik ale tenhle výraz neznám, doufám, že to byl jen překlep a chtěl jsi napsat tlumičebazz píše:Má pravdu.

ceny symbolické
další požadavky na dotaz
tehlice je díl do kterého se vkládá tlumič viz. díl č.1 http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=31&fg=10
- swaczynad
- Kontaktovat uživatele:
jsem myslel, že tenhle díl se jmenuje phersenBalda píše:tehlice je díl do kterého se vkládá tlumič viz. díl č.1 http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=31&fg=10

ceny symbolické
další požadavky na dotaz
- swaczynad
- Kontaktovat uživatele:
já myslím, že i těch 7 byla dobrá cena, začal jsem s rozebíráním, a auto vypadá v celku dobře, teď mi udělalo radost, když jsem rozebral přední nápravu a vytáhl ven tlumič a pružinu a oprášil to od drsného nánosu marasu, zjistil jsem že je tam podvozek EIBACH se stavitelnou tuhostí tlumiče, a vypadá to v dobrém stavu...mychal píše:já s ním byl domluvený za 5, se nedivím že mi nepočkal než sem se vrátil do črswaczynad píše:7mychal píše:těhlice je MC Person, kolik si mu za ni dal?

ceny symbolické
další požadavky na dotaz
moc se neraduj, ten podvozek tam je co sem to auto poprvé viděl, podle mě už ho s ním přivezli z D...swaczynad píše:já myslím, že i těch 7 byla dobrá cena, začal jsem s rozebíráním, a auto vypadá v celku dobře, teď mi udělalo radost, když jsem rozebral přední nápravu a vytáhl ven tlumič a pružinu a oprášil to od drsného nánosu marasu, zjistil jsem že je tam podvozek EIBACH se stavitelnou tuhostí tlumiče, a vypadá to v dobrém stavu...mychal píše:já s ním byl domluvený za 5, se nedivím že mi nepočkal než sem se vrátil do črswaczynad píše: 7
E30 Drift special LS3 6.2 supercharger
E24 635CSi
Z3 roadster S54
Z3 Coupe 2.8
E24 635CSi
Z3 roadster S54
Z3 Coupe 2.8