FÓLIE - lepení na zadní sklo
FÓLIE - lepení na zadní sklo
Potřeboval bych radu na úspěšné nalepení fólie na zadní okno (kámoš polepuje okna a zadní se vždycky přilepení pokazí......pač je to moc velká plocha....) ....sem říkal, že je lepší pokovení.....ale je fakt, že je 10x dražší....
Tak jestli má někdo zkušenosti s tímto nalepením fólie na zadní sklo (když je sendané z auta), tak prosím o radu....nějakej zlepšovák či co....ta fólie frozně lepí....a když se slepí k sobě už tam zustane vráska.....nevímmožná by to chtělo nějakej saponát kterej je hustej(JAR)....pač on používal IRON...a možná to sklo celý potopit....
Pokud máte alespoň nějakou užitečnou radu sem sní! díky!
Tak jestli má někdo zkušenosti s tímto nalepením fólie na zadní sklo (když je sendané z auta), tak prosím o radu....nějakej zlepšovák či co....ta fólie frozně lepí....a když se slepí k sobě už tam zustane vráska.....nevímmožná by to chtělo nějakej saponát kterej je hustej(JAR)....pač on používal IRON...a možná to sklo celý potopit....
Pokud máte alespoň nějakou užitečnou radu sem sní! díky!
Taky mě to tak napadlo, ale jde o to....aby to přesně lícovalo a né aby se to někde překrylo a nekde aby zase kus chyběl.....vím asi jde o zručnost i o štěstíBALI píše:nalep to na to okno z více částí... folii si nařezej podle čárek co je na vyhřejvání okna

(dělal to někdo podle těch čárek výhřevu???)
To sice ano, ale zadni sklo je velka plocha navic prohnuta dvemi smery, tam uz je nalepeni folie z vice kusu nutnost.Míšánek píše:No nevim. Já osobně bych asi nic moc neřezal. Něco jsem o lepení folii kdysi na netu četl a psali tam, že hlavní je, aby byl na skle dostatek jarové vody, klidně i přebytek aby ta folie na tom skle plavala, tím se údajně nic nezkazí a bublinky se pak stěrkou vymačkají
------------------------
e39 530d
e39 525TDS touring
KTM EXC 520
e39 530d
e39 525TDS touring
KTM EXC 520
staci jeden rez uprostred presne v drazce poro topeni, neni to videt a vyhladit to jde....chce to trpelivost.
a homologace je jen urednicina, kazda "firma" co to dela bude nakupovat folie nekde ve velkoobchodu, vsichni stejnej shit.., verim ze se da sehnat znackova a lepsi folie, ale to by se po tom clovek musel pidit a ne si zajit do mistniho tuningovyho shopu..
a homologace je jen urednicina, kazda "firma" co to dela bude nakupovat folie nekde ve velkoobchodu, vsichni stejnej shit.., verim ze se da sehnat znackova a lepsi folie, ale to by se po tom clovek musel pidit a ne si zajit do mistniho tuningovyho shopu..
Ex 316i coupe, jetzt kombajn driver mit 318i touring....
muj plne pojizdny stroj: viewtopic.php?f=22&t=45091&p=344990#p344990
muj plne pojizdny stroj: viewtopic.php?f=22&t=45091&p=344990#p344990
taky mě to tak napadlo....rozříznout jí vejpůl....jenže nevím, jestli by to šlo udělat přesně.....sklo je do oblouku a když se bude řezat fólie na stole(ten je rovnej)...a když pak přiložím fólii na sklo tak nevím jestli to bude přesnáý....možná nějak přenýst na tu fólii i to nepatrný zakřivení.......no neví jestli to je tak----třeba píšu naprostou kravinu.....budha píše:staci jeden rez uprostred presne v drazce poro topeni, neni to videt a vyhladit to jde....chce to trpelivost.

a co ji nalepit a pak oriznout
ja jsem to lepil z jednoho kusu ale folii jsem mel malou na vysku takze jsem ji orizl nahore u posledniho prouzku na vyhrivani okna a ten zbylej vrsek jsem zakryl cervenou samolepkou.stejne jsem ji tam chtel.tuning no
me se to ale tak libi,otazka vkusu 

Moje budoucí láska-BMW E30 320i Cabrio, v barvě briliantrot a úpravě M-Technic 2 

- Dan td
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ona se totiž fólie při lepení na vypouklé sklo musí nahřát třeba fénem. Problém je u těch levných, že to většinou špatně snáší a buď jsou nahřáté málo nebo se teplem zkroutí. Dražší fólie to snáší líp. Ale konkrétně u tříci to jde na zadní okno i bez nahřejvání, důležitý je hodně máčet a vyhrát si s tím. Dokonce to jde i na autě 

ja verim tomu ze to nekdo dokaze na aute.a ze to u e30jde nalepit vkuse ale nedokazu si predstavit jak to nekdo nalepuje mokrou cestou(jar+voda)na aute?
a za sucha je to podle me blbost ale jestli to nekdo dokaze tak to teda klobouk dolu.ja mel co delat abych nalepil vsechny okna na e30 za mokra to jsem je mel vsechny venku 

Moje budoucí láska-BMW E30 320i Cabrio, v barvě briliantrot a úpravě M-Technic 2 

na to zadní okno jsi tu fólii půlil?? nebo jak jsi jí tam nalepil??vlada320 píše:ja verim tomu ze to nekdo dokaze na aute.a ze to u e30jde nalepit vkuse ale nedokazu si predstavit jak to nekdo nalepuje mokrou cestou(jar+voda)na aute?a za sucha je to podle me blbost ale jestli to nekdo dokaze tak to teda klobouk dolu.ja mel co delat abych nalepil vsechny okna na e30 za mokra to jsem je mel vsechny venku
porid si stěrku a flasku od okeny s rozprasovacem do ni dej par kapek jaru a dolij vodou. folii priloz na sklo potrene jarem z vnejsi strany lepidlem nahoru (neodlepuj kryci folii!!!) a nahrej postupne fenem, vytvaruje se ti podle okna. az vychladne a bude mit pozadovany tvar , tak za asistence nejmene 1 osoby opatrne odstran kryci folii a zaroven na lepidlo folie strikej smes rozprasovacem (neslepi se ti) davej pozor at ji nezlomis. potom nastrikas smes na okno a prilozis folii musi byt oboji mokre!!! pak uz jen srovnas a sterkou vytlacis prebytecnou kapalinu. nechas dostatecne vyschnout a zariznes okraje. 

320i Touring, r.v. 1990
- DAN
- Věčně nespokojený
- Kontaktovat uživatele:
Jak udělat to, aby to nevypadalo tak zkurveně díky okenímu topení, v roích jak jsou ty parádnický tečky, loga výrobců,... ?
To je podle mě asi to nejtěžší.
Chtěl bych folie, ale toto mě odrazuje. Sám bych to se svou křehkou psychikou nezvládl ani náhodou - to by něco určitě odsralo - vzteky pěstí proražený okno,...
A pak ty to, že si člověk takhle může klidně přeříznout to topení, anténu,...
Kdybch to někomu dával - tak bych s ním před lepením fólií vše vyzkoušel - ukázal bych mu, že vše fuguje - skla topí, rádio hraje, aby se v případě, že udělá nějakou škodu nevymlouval, že to chci hodit na něj.
To je podle mě asi to nejtěžší.
Chtěl bych folie, ale toto mě odrazuje. Sám bych to se svou křehkou psychikou nezvládl ani náhodou - to by něco určitě odsralo - vzteky pěstí proražený okno,...

Kdybch to někomu dával - tak bych s ním před lepením fólií vše vyzkoušel - ukázal bych mu, že vše fuguje - skla topí, rádio hraje, aby se v případě, že udělá nějakou škodu nevymlouval, že to chci hodit na něj.
BMW The Ultimate Driving Machine
Já osobně jsem si nechával dávat před měsícem fólie na e30. Ráno jsem odvezl auto do LZ Tuningu a večer v 5 si ho odvezl. Supr fólie, s atestací a i s prací - 5 tis kč. Nikde ani bublinka, fakt super práce. A ven je krásně vidět, dovnitř skoro vůbec. Než abych se s tím doma prcal a ještě to zkurvil, tak sem si to nechal udělat. Já když vidím ty démony co tam cpou fólie za 300 stovky z Teska, to je jak mikrotenový sáček do koše. A jen malá rada. Když fólie, tak na celé auto a stejné zabarvení. Nechápu, když je má někdo jen vzadu a nebo má vzadu tmavé a ve předu světlé
To je u mě normální vopičárn
Vždyť to auto je s těmi fóliemi tak pěkné. Vše je ale věc názor. Já jen řekl svůj. Jo a na těch fotkách to není moc vidět. Fakt jsou ale moc pěkné....

e30 323i
e30 320i
e34 535i
e30 320Ci
e39 528i
e30 325i