Proplachovací olej?
Proplachovací olej?
má nekdo zkušenost?chci měnit náplně a třeba pochybuju že v diferáku co mám nekdo menil olej. nebo v motoru tam bude sraček... tak abych nevypustil starej a nalil novej a nezůstalo tam něco....někde sem o tom slyšel a bylo mi to i doporučeno tak se chci zeptat jestli to někdo dělal takhle u tříci jestli se to vyplatí a kde to sehnat. díky za každou kladnou odpověď 

...co jsem tak pochytil zkušenosti ostatních, tak ve starém diferu je doporučeno olej pouze dolévat (pokud chybí), výměna často končí smrtí diferu (?jsou již vyjeté příliš velké vůle?)ales. píše:u motoru je to jasný, ale jak třeba s tím diferem? taky se chystám na výměnu a nevím proč, ale rad bych udělal něco víc než jen vylil a nalil...jak třeba ten difer co nejučineji vyčistit před nalitím nove naplně?
PS:jedná se o samosvor.
taky sem to slyšel...Alex_78 píše:...co jsem tak pochytil zkušenosti ostatních, tak ve starém diferu je doporučeno olej pouze dolévat (pokud chybí), výměna často končí smrtí diferu (?jsou již vyjeté příliš velké vůle?)ales. píše:u motoru je to jasný, ale jak třeba s tím diferem? taky se chystám na výměnu a nevím proč, ale rad bych udělal něco víc než jen vylil a nalil...jak třeba ten difer co nejučineji vyčistit před nalitím nove naplně?
PS:jedná se o samosvor.
díky
Je tam kontrolní šroub.Spodní je výpustnej a ten horní kontrolní.Při nalévání nové náplně dotáhneš spodní a do toho horního otvoru tlačíš pomocí dekalamitky nebo koňské injekt.stříkačky(tou co ti na ušním proplachují ušiskaales. píše:taky sem to slyšel...Alex_78 píše:...co jsem tak pochytil zkušenosti ostatních, tak ve starém diferu je doporučeno olej pouze dolévat (pokud chybí), výměna často končí smrtí diferu (?jsou již vyjeté příliš velké vůle?)ales. píše:u motoru je to jasný, ale jak třeba s tím diferem? taky se chystám na výměnu a nevím proč, ale rad bych udělal něco víc než jen vylil a nalil...jak třeba ten difer co nejučineji vyčistit před nalitím nove naplně?
PS:jedná se o samosvor.ale dejme tomu, že dif už není na autě, olej je jakštakš vypoštěnej, co všechno bych těd mohl udělat pro jeho nejlepší kondici, kromě toho, že tam naliju olej novej?(do malýho dif 0,9l oleje pokud se nepletu že? je tam nějaká měrka nebo to prostě musím trefit?)
díky
Jakej parůžek prosímtě,olej jak vytéká to jsem ještě neviděl a to na chalupu jezdím v secsakramentským náklonu a nic nevytéká.Jinak je to ten imbus co je výš ten pod ním je výpustnej.Fotku můžu dodat za chvíliTUŇÁK píše:Nemel bys fotku toho do ceho se to naliva?vim ze tam jsou 2 srouby na imbusy a pak nahore takovej paruzek a v nem mala dirka a z neho vyteka olej kdyz se differak nakloni. to je ono??
To s tou malo dírkou je odvětrávání..TUŇÁK píše:Nemel bys fotku toho do ceho se to naliva?vim ze tam jsou 2 srouby na imbusy a pak nahore takovej paruzek a v nem mala dirka a z neho vyteka olej kdyz se differak nakloni. to je ono??
No smoke, no fun...