jj, drží fajnově, vobčas až je mě to proti srstiLOPOLO píše:Ja taky ne .. stih sem prezou teprve v patekDC píše:nj nejaky nokiany mam ted na aute taky, ale jeste sem s nima moc neujel... ale Robert je ma na aute taky ( uplne ty samy ) a drzej moc pekne.
Kalamita? Jaké zimáky máte letos vy?
Tak si tam kup nake nove protektory , myslim ze dnes uz ty protektory neco vydzi a na tu zimu je to asi dobra volba .ARMAN píše:Se zeptam.. jake POUŽITE ma smysl kupovat? 50% je hodně malo? 70%? Kolik cca mm ma novy vzorek(průměr)?
Potřebuju 195/50/15 na Samarku a nechci nova to by byla pomalu dražši než cele auto hehe
- Huska
- Kontaktovat uživatele:
protektory nebrat... málo kdy je zaručen stený kord na všech 4 kolech a pak to dělá bordel při vyšší rychhlosti... jinak se taky rychleji sjedou a osobně s nima nemám dobré zkušenosti (a to jak protektorem, coloptozektorem, vyráběnýách za tepla i studena)
jinak nové zimní mají různě dlevýrobce, ale cca 10 - 12mm. osobně kupuju lehce jeté značkové gumy ... zimní bych ale pod 6mm nekoupil.
jinak nové zimní mají různě dlevýrobce, ale cca 10 - 12mm. osobně kupuju lehce jeté značkové gumy ... zimní bych ale pod 6mm nekoupil.

Dnes jsem jel z kopce (sklon tak 40stupnu) hodne pomalu (rucicka lezela),jelikoz na silnici byl ujezdenej snih.Zacal jsem zatacet do garazovejch vrat,ale jel jsem furt rovne a jeste me to stahlo k baraku,kde jsem zastavil (dosankoval) dverma 10cm od zdi
Pribeh ke me soused a ze pred chvili absolvoval to samy... Mam zimaky,ale uz jen min. vzorek 4mm,a tak se chci zeptat,kdybych mel novy zimni pneu,zda bych to uridil?S novejma nemam totiz zkusenosti...
Asi je ale vyzkousim 

- [CZ]Airwolf[OC]
...čau,makám v pneuservisu tak si taky přihřeju polifčičku..protektor je jak známo už jednou odjetá guma..z kerý zbyde kord na kterej "upečou"novou gumu..ten kord s minulou gumou přetím najezdil už třeba ňákejch 30-60tis km(jak která guma)...takže má už svý nejlepší léta nebo teda spíš km dávno za sebou..přál bych vám vidět co se stane někerýmu protektoru po ujetí třeba 1tis km..narazíte na dobrej kus to jo..ale ze čtyř gum bude vždycky minimálně jeden na piču..měli by jste vidět co dělaj protektory na vyvažovačce..a v dnešní době kdy ceny gum jsou podstatně uplně jinde než třeba před 4rokama je dle mýho názoru kupovat protektory blbost..nevim jak v jinejch pneuservisech ale u nás když si někdo koupí nový gumy tak mu je přezujem a vyvážíme zdarma..protektory ani hovno..nakonec výsledná cena nový gumy je jen o něco větší,než protektor +přezutí a vyvážení,příklad levné a dobré gumy je Kormorán Snowpro..zatím si na ně nikdo nestěžoval..spíš naopak a dáváme je na všechny tipy aut..já jezdím na Sava Eskymo S3 a ty jsou fakt nejlepší hrabáky..a vydržej podle zkušeností s mrtě zákazníkama několik sezon jak prd..jinak nejlepší guma z těch dražších je nejspíš Good Year Ultra Grip7..samozřejmě že má někdo dobrý zkušenosti s protektorama,ale pochybuji že jich bude víc..nikomu nic necpu,prostě sem píšu jen svůj názor tak prosím příznivce protektorů zanechte prudících odpovědí..díky..jo a jinak parádně nakydalo takže vyrážím do kopců..sněhu zdar!!!!!!!!!!lupik píše:¨ARMAN píše:Co znamena protektory?![]()
Koupil jsem kola a potřebuji na ně dat gumy..
protektor = repasovaná pneu (bacha na počet hvězdiček)
Je sice pravda, že hlubší vzorek ti na uklouzaném nepomůže. Jenže na uklouzaném tě drží takové ty miniaturní drážky, které jsou různě zubaté a zakřivené, a které vytvážejí na těch "velkých špuntech" jakési lamely, které přilnou na klouzačce. Na ojetém vzorku jsou pak přirozeně tyhle lamely ojeté nebo už vůbec nejsou.Cernoch píše:Dnes jsem jel z kopce (sklon tak 40stupnu) hodne pomalu (rucicka lezela),jelikoz na silnici byl ujezdenej snih.Zacal jsem zatacet do garazovejch vrat,ale jel jsem furt rovne a jeste me to stahlo k baraku,kde jsem zastavil (dosankoval) dverma 10cm od zdiPribeh ke me soused a ze pred chvili absolvoval to samy... Mam zimaky,ale uz jen min. vzorek 4mm,a tak se chci zeptat,kdybych mel novy zimni pneu,zda bych to uridil?S novejma nemam totiz zkusenosti...
Asi je ale vyzkousim
Každopádně nové zkus - aspoň si uděláš obrázek do bodoucna.

Doporučuju omrknout testy gum (ADAC, OAMTC, Autobild ...) - některé gumy, které jsou dobré na sněhu nemusí být dobré na mokru a ledu.