cislo motoru aneb asi jsem pekne naletel :?
cislo motoru aneb asi jsem pekne naletel :?
Přeju hezky den,koupil jsem si BMW E36 318 (asi) a pri mensi generalce jsem odmontoval vrchni plastovy kryt a pod nim bylo napsany 1,6 L E ,motorum vubec nerozumim,ale neni to nahodou oznaceni obsahu ? Znamej me rikal ze to zjistim podle vyrobniho cisla motoru,ale vubec nevim kde ho hledat,muze mi nekdo poradit kde je nebo jak se da urcite zjistit obsah motoru?
To jo, tam je ale jen např. M10 1,8.Flery píše:ten je tam ale taky...Venca. píše:VIN se vztahuje ke kastli. Jemu jde o motor.Slavisimo píše:napis poslednich 7 cisel VINu napr. KB35942 a je to jasny.
tady to ukazuje i ty kódový čísla.
http://bmworg.ru/engine/engmodel.php
- Tweety
- Kontaktovat uživatele:
Venco a teď trochu mimo mísu, když jedu na diagnostiku a chtějí po mě kód motoru, tak jim mám říct M20B20KA a nebo 206KA ? DíkyVenca. píše:To je pak tak akorát vyndat svíčku, vzít nějakou vhodnou měkkou tyčinku a zkusit velikost zdvihu.Zave píše:no a kdyz mas vedle sebe 1,6 a 1,8 s vybrousenyma cislama tak se da poznat co je co?
M40 1,6 = 72 mm
M40 1,8 = 81 mm
To je dost velkej rozdíl, ten poznáš snadno.
Kov nelže....
Podstatný údaj lze vyčíst z obojího.Tweety píše: Venco a teď trochu mimo mísu, když jedu na diagnostiku a chtějí po mě kód motoru, tak jim mám říct M20B20KA a nebo 206KA ? Díky
Když jsem byl na diagnostice BOSCH, chtěl vidět všechno. VIN, číslo + typ motoru, číslo rozdělovače.
I když jsem to měl všechno vypsaný, aby to nemusel hledat, stejně mi nevěřil, vzal zubařský zrcátko a číslo rozdělovače (mám tam L-Jetronic) si našel sám.
Podle mě profík, ví proč to dělá. Ví, že existuje fůra bastlů a nechce se nechat zmýlit.
Takže jestli jsou to skutečně odborníci a chtějí vědět, co vlastně budou měřit, budou postupovat taky takhle.
Takže bych asi prohlížel a prohlížel...Tweety píše:No tak to u mě bude hledat jen těžko, označení motoru na tom motoru nějaký prase zbrousilo
L-Jetronic/Motronic, podle toho co je tam za rozdělovač, prohlíd bych i číslo na ŘJ, jakej má konektor, asi bych se přesvědčil i o objemu válců, M20 2,0 - 2,3 - 2,5 - 2,7 a zkusil porovnat s jinými motory (někde na srazu to okoukat).
- Tweety
- Kontaktovat uživatele:
No podle VINu je to 320i z 09/87. Ale je to postavený na papíry 325i a tak mám pocit, že to číslo zbrousili aby to nebylo poznat. Všechno jinak sedí...i na štítku je 320i.Jen prostě označení motoru dali do háje aby nebylo poznat že to není 2,5 asi noVenca. píše:Takže bych asi prohlížel a prohlížel...Tweety píše:No tak to u mě bude hledat jen těžko, označení motoru na tom motoru nějaký prase zbrousilo
L-Jetronic/Motronic, podle toho co je tam za rozdělovač, prohlíd bych i číslo na ŘJ, jakej má konektor, asi bych se přesvědčil i o objemu válců, M20 2,0 - 2,3 - 2,5 - 2,7 a zkusil porovnat s jinými motory (někde na srazu to okoukat).