chovani auta za mokra
chovani auta za mokra
na zmenach povrchu pod jednim hnacim kolem mi zadek skubne do boku ...
jenom takove nepatrne ustreleni. blby pocit ..
co jsem tak vysledoval, dela to, kdyz najedu jednim kolem na jiny (asi klouzavejsi) povrch. delaji to nektere prechody pro chodce, nektere opravy der na cestach - cesta hruby povrch, mistne opraveno hladkym asfaltem.
treba dnes rano, jedu ustalenou 90 pres prechod a zadek sebou trochu trhnul .. je to fakt neprijemne ..
stejne se to chova v zime, kdyz jsou takove ty zmrazky - kusy neseskrabaneho ledu na ceste.
pokud se zmeni povrch uplne - neni problem. tzn. kdyz najedu na vodu, snih, led apod, je to ok, chova se to normalne. problemy delaji jenom rozdilne povrchy pod zadnimi koly ...
je to normalni? nebo na co se podivat? co je blbe?
dik
petr
jenom takove nepatrne ustreleni. blby pocit ..
co jsem tak vysledoval, dela to, kdyz najedu jednim kolem na jiny (asi klouzavejsi) povrch. delaji to nektere prechody pro chodce, nektere opravy der na cestach - cesta hruby povrch, mistne opraveno hladkym asfaltem.
treba dnes rano, jedu ustalenou 90 pres prechod a zadek sebou trochu trhnul .. je to fakt neprijemne ..
stejne se to chova v zime, kdyz jsou takove ty zmrazky - kusy neseskrabaneho ledu na ceste.
pokud se zmeni povrch uplne - neni problem. tzn. kdyz najedu na vodu, snih, led apod, je to ok, chova se to normalne. problemy delaji jenom rozdilne povrchy pod zadnimi koly ...
je to normalni? nebo na co se podivat? co je blbe?
dik
petr
BMW X5 4.4i (2001)
Subaru Legacy Kombi 2.0R (služební)
ex - e30 318i, 525ix Touring ...
- DAN
- Věčně nespokojený
- Kontaktovat uživatele:
asi čecky silentbloky, hlavně ty velký na nápravncic a i ty malý na ramenou
to málo kdo má v rychtyku, pak se lidi čudujou, že jim to na kluzkým povrchu najednou ustřelí,...
špatný siláče zadní nápravy a viděl jsem to u 99.99% e30 se dycky v zimě nějak negativně projeví
to málo kdo má v rychtyku, pak se lidi čudujou, že jim to na kluzkým povrchu najednou ustřelí,...
špatný siláče zadní nápravy a viděl jsem to u 99.99% e30 se dycky v zimě nějak negativně projeví
BMW The Ultimate Driving Machine
ono to fakt jenom poskubava .. nikdy to neulitlo vic ..
ale stejne z toho mam blby pocit ..
v zime jsme jeli na hory a ja se celou dobu potil .. silnice byla sekrabana pluhem s kusama ledu na asfaltu ..
tchan s c3 jel naprosto v klidu (pry mu to jednou trochu podjelo) a ja mel nadelano (nove koupene auto:)
nicmene, pokud je to vlastnost, je potreba se s tim naucit zit ...
pokud neni, je treba s tim neco delat
petr
ale stejne z toho mam blby pocit ..
v zime jsme jeli na hory a ja se celou dobu potil .. silnice byla sekrabana pluhem s kusama ledu na asfaltu ..
tchan s c3 jel naprosto v klidu (pry mu to jednou trochu podjelo) a ja mel nadelano (nove koupene auto:)
nicmene, pokud je to vlastnost, je potreba se s tim naucit zit ...
pokud neni, je treba s tim neco delat

petr
BMW X5 4.4i (2001)
- tomik
- Kontaktovat uživatele:
geometrie zadní nápravy-jedno kolo ti nedrží stopu-má zběch nebo rozběch.
něco ohnotýho-rameno-tčeba od obrubníku.
dovoz automobilů,vrakoviště,specializace E30 IS,M3 E30,Alpina.Neregistrován http://tomikauta.webnode.cz
trosku vice to sleduj a analyzuj.
napr.
- pokud to dela pouze/vice na jednu stranu pak bych to videl na problem. u me se to takto chovalo, kdyz jsem mel odesle horni ulozeni jedno zadniho tlumice - jedno kolo vice odskakovalo/nedrzelo a zadek se ubiral casto tim smerem...
- pokud stejne je to spise vlastnost a min pouzivej plyn pri horsich adheznich podminkach
napr.
- pokud to dela pouze/vice na jednu stranu pak bych to videl na problem. u me se to takto chovalo, kdyz jsem mel odesle horni ulozeni jedno zadniho tlumice - jedno kolo vice odskakovalo/nedrzelo a zadek se ubiral casto tim smerem...
- pokud stejne je to spise vlastnost a min pouzivej plyn pri horsich adheznich podminkach

necham proverit ...tomik píše:geometrie zadní nápravy-jedno kolo ti nedrží stopu-má zběch nebo rozběch.
byvaly majitel (kamos) rikal, ze geometrie byla ok .. (mel to na geometrii ..)
asi si s tim nekam zajdu ...
petr
BMW X5 4.4i (2001)
nedela to jenom pod plynem .. i pri ustalene jizde ...Alex_78 píše:trosku vice to sleduj a analyzuj.
napr.
dnes jsme jel proste v poklidu 90 a na prechodu pro chodce to proste uhlo ...
(okok, byla tam 70ka, ale jel jsem asi v 4:30 a nikdo tam v tu dobu nechodi - je to vyjezd z okrajove casti mesta)
ono to neni, jako kdyz ti ujede auto pri hrabani (nedelam to:)
jenom to malinko cukne .. jak byto ujelo treba 3cm na jednu stranu ...
nikdy vice .. zatim ...

zda se mi, ze to kolo, ktere vjede na jiny povrch "ustreli" smerem ven ..
myslim, ze to delaji obe strany stejne ... ale zkusim to sledovat vic ...
auto je ASI snizene - podle reakci na fotky jste rikali -40 ...
jak zjistim, v jakem stavu jsou horni ulozeni tlumicu??
DIK
petr
BMW X5 4.4i (2001)
- Maranelo
- Bublik a Ondrášek
- Kontaktovat uživatele:
me tohle teda auto nedela ani nikdy nedelalo takze bych to jako normalni chovani rozhodne nebral
pochopil bych to pod plynem ale pri ustalene rychlosti je to divny
videl bych to na problem co napsal tomik podobne se mi auto chovalo kdyz sem mel rozhozenou predni geometrii ze pri desti treba jednim kolem na prechodu ulitaval predek takze udelej geometrii (ne u mechose co natahne provazek podel auta
) a budes vedet vic

pochopil bych to pod plynem ale pri ustalene rychlosti je to divny

videl bych to na problem co napsal tomik podobne se mi auto chovalo kdyz sem mel rozhozenou predni geometrii ze pri desti treba jednim kolem na prechodu ulitaval predek takze udelej geometrii (ne u mechose co natahne provazek podel auta

takze ti to dela taky?Asmodeus147 píše:Podle mě je to naprosto normální chování zadního náhonu s lehkým zadkem!
do kufru jsem vcera pridal 60litru paliva ... ale dnes nebylo dost mokro aby to nekde blblo ... a nebo to sedelo lip ...

petr
BMW X5 4.4i (2001)
urcite to testnu a ozvu se, jak to dopadlo ....Maranelo píše:me tohle teda auto nedela ani nikdy nedelalo takze bych to jako normalni chovani rozhodne nebral![]()
pochopil bych to pod plynem ale pri ustalene rychlosti je to divny![]()
videl bych to na problem co napsal tomik podobne se mi auto chovalo kdyz sem mel rozhozenou predni geometrii ze pri desti treba jednim kolem na prechodu ulitaval predek takze udelej geometrii (ne u mechose co natahne provazek podel auta) a budes vedet vic
petr
ps: kdo vi v ostrave o nejake rozumne geometrii?

BMW X5 4.4i (2001)
zimaky byly nove a delalo to (ale na ledu a mokru) ...George_D píše:Možná blbá otázka, ale jak si na tom s gumama, mě něco podobnýho dělaly sjetý gumy
tyhle uz jsou tak na 3-4mm na vnitrku , na vnejsku 2mm ..
prostredek ma kolem 3mm ...
(jsou to zadni jete jednu sezonu prehozene prava/leva)
..
ale je fakt, ze kdyz jsem mel auto koupene s brutalne ojetyma letnima, tak to ujizdelo furt (na kazdem hrbolu - za sucha -jel jsem s tim asi 5km do servisu) .. pak jsem prezul na zimaky a uz se to za sucha ani nehlo ... (ted na tech letnich ted za sucha tez ne) ..
zkusim tu geometrii (dnes jsem nemel cas, nekdy pristi tyden)
a dam vedet ...
petr
BMW X5 4.4i (2001)