ahoj,
dnes se mi nejak poprve stalo, ze auto chytlo az na treti pokus po asi 3x5s startovani . predtim ani naznak.
(1.8 M40)
doslo mi, ze vubec nevim, na co bych se tak asi podival.
u stareho karburatoroveho auta s kontaktnim zapalovanim to bylo celkem jasne - nebo spis to clovek po par letech provozu vedel ...
na co se v pripade techto problemu divat tady?
ja bych tak akorat kouknul do motoru, jestli tam neni evidentne neco utrzeneho (draty, vyskubnuty konektor, pohryzane kable ke svickam)
jak zkontroluju , jestli jde palivo? (cerpadlo pod prahem)
jestli jde zapalovani? (jestli je na svicce jiskra?)
jeste je potreba pocitat s tim, ze je k tomu clovek sam ...
zakladni naradi (stranove klice, sroubovaky, kombinacky) vozim sebou
moc diky
petr
co kontrolovat, kdyz nestartuje?
co kontrolovat, kdyz nestartuje?
BMW X5 4.4i (2001)
Subaru Legacy Kombi 2.0R (služební)
ex - e30 318i, 525ix Touring ...
Re: co kontrolovat, kdyz nestartuje?
Měl jsem kdysi podobný problém a vyřešil to nový palec rozdělovače. Že máš kabely ke svíčkám a svíčky v perfektním stavu to beru jako samozřejmost...ajfel píše:ahoj,
dnes se mi nejak poprve stalo, ze auto chytlo az na treti pokus po asi 3x5s startovani . predtim ani naznak.
(1.8 M40)
u stareho karburatoroveho auta s kontaktnim zapalovanim to bylo celkem jasne - nebo spis to clovek po par letech provozu vedel ...
ja bych tak akorat kouknul do motoru, jestli tam neni evidentne neco utrzeneho (draty, vyskubnuty konektor, pohryzane kable ke svickam)
moc diky
petr

Re: co kontrolovat, kdyz nestartuje?
mam novy palec, vicko, kable, svicky (a milion dalsich veci) .. to je ok ..Ace píše:Měl jsem kdysi podobný problém a vyřešil to nový palec rozdělovače. Že máš kabely ke svíčkám a svíčky v perfektním stavu to beru jako samozřejmost...ajfel píše:ahoj,
(1.8 M40)
moc diky
petr
me spis zajima, na co se aktualne podivat ... kdyz zrovna nemuzu nastartovat ...
typicky: chci jet rano do prace a auto nechyta ..
po cem by odbornik sel a na co by se dival

dik
petr
BMW X5 4.4i (2001)
Jediný co mě jěště napadá je nějaká závada v pojistkové skříni.Ta se ovšem těžko hledá.(Třeba špatný relátko, nevím).V tom případě je dobré sehnat el.automechanika.Táta měl problém, že mu to občas nechytlo napoprví.A to se stupnovalo k horšímu ,až jednou ,když zastavil u pumpy při cestě do Prahy ,tak to už nenastartoval vůbec.To ho museli odtahnout.Známej automechanik mu zařídil levnější odvoz a dal mu provizorní pojistkovku.Ta byla taky špatná ,ale na dobu než se sehnala jiná postačila.
stalo se to poprve a pouze jednou ...Max-Max píše:teoreticky ti pada benzin a musis dlho natiahnut novy stlpec paliva z nadrze, skus skontrolovat palivove vedenie.
od te doby to nedela ....
takze zadny obecny navod ...
hmmm ... to bude asi tim, ze tyhle auta proste tyhle problemy nemivaji

proto to proste muze byt cimkoliv ...
tak dik

petr
BMW X5 4.4i (2001)